ads
publicitate
 
ActualitateBREAKING NEWSDin Zona

Epopeea drumului catre Vad, fara sfarsit. Vin noi promisiuni: 45 de zile – VIDEO

Povestea drumului dintre Dej si Cetan pare a fi una fara sfarsit, dar se transforma intr-o comedie tragi-comica. Termenul initial de finalizare a lucrarilor era de 100 de zile, lucru asumat de constructor in contract, act semnat insa inainte de a vedea proiectul tehnic. Abia cand a ajuns in teren si-a dat seama ca lucrarea este de o complexitate mult mai mare fata de situatia prezentata de catre cei de la Consiliului Judetean, care, oricum, spune constructorul, nu si-a indeplinit toate obligatiile financiare. A fost inaintat si un nou termen pana cand circulatia va fi reluata: 45 de zile.

Totul a inceput atunci cand muncitorii care ecologizau groapa de gunoi au sapat mult prea aproape de fundatia soselei. Cum nu s-a intervenit la timp, asfaltul si terenul de sub el au luat-o la vale, tot mai mult de la o zi la alta. Abia cand circulatia rutiera a fost pusa in pericol, spre sfarsitul anului 2019, Consiliul Judetean a organizat o licitatie prin care se cerea ca drumul sa fie refacut in regim de urgenta.

Proiectul tehnic dar si studiile cu privire la acel drum, spune reprezentantul constructorului, au aparut abia dupa ce licitatia a fost adjudecata si, oricum, situatia din teren era mult mai grava decat aratasera studiile facute deja acolo. Sub toata acea portiune de drum sunt caverne, extrem de multe deseuri si chiar levigat, lucruri de care ar fi trebuit sa se stie atunci cand s-a facut ecologizarea gropii de gunoi.

Odata ce a vazut situatia reala, constructorul si-a dat seama ca termenul de 100 de zile inaintat de Consiliul Judetean si asumat prin contract, nu este unul realizabil, iar costurile sunt mult mai ridicate. Cantitatea de ciment folosita pentru fundatia drumului a ajuns sa fie aproape tripla fata de ceea ce se estima initial, iar in total, este nevoie de executarea a 485 de piloti, forati la o adancime de 15 metri. Au fost realizati deja mai mult de jumatate, insa, totul pe banii constructorului, pentru ca cei de la Consiliul Judetean ar fi refuzat sa deconteze lucrarile treptat, invocand sumele respective ca si penalitati de intarziere.Â

Reprezentantii firmei din Campia Turzii spun insa ca lucrarile merg intr-o directie buna si in maximum 45 de zile, soferii vor putea circula pe asfalt proaspat pe acel drum, chiar daca unele finisaje ce tin de semnalizarea rutiera vor fi realizate dupa aceea.

Consiliul Judetean Cluj, condus de Alin Tise si dejeanul Marius Minzat, a refuzat sa mai raspunda solicitarilor Dejeanul.ro facute in legatura cu acest subiect, atat in scris cat si telefonic.

Citeste si:

Au scos țara din noroaie, dar au băgat-o în gropi | Doar trei muncitori “repară” drumul dintre Dej si Vad – VIDEO

500 de metri de drum dintre Dej si Vad arata incompetenta unui intreg Consiliu Judetean – VIDEO

Desi s-au dat bani pentru reparatii, de 3 luni drumul spre Vad se surpa zi de zi | Ce spune Consiliul Judetean – VIDEO

Articole Similare

Un Comentariu

  1. Toata lucrarea,incepand cu asa zisa ecologizare,a fost initiata si efectuata in scopul deturnarii de fonduri publice in buzunarele celor care conduc judetul.Multi bani cheltuiti aiurea si mai multi furati pur si simplu.Daca,prin absurd,s-ar fi facut asa ceva pe timpul lui Ceausescu autorii ar fi fost impuscati. Sa ma explic : in urma cu aproximativ 50 de ani acolo s-a depozitat gunoiul din Dej pentru a opri alunecarea de teren si a consolida aceea portiune de drum intens circulat.Deci,cei care au mutat gunoiul au savarsit in mod intentionat o”crima”pentru ca eu refuz sa cred ca toti,in corpore,sunt atat de prosti si incompetenti.Dupa savarsirea prostiei au continuat cu alta si mai mare,devierea drumului pe cel mai bun teren arabil din zona pe o lungime foarte mare, peste 1 km,cu cheltuieli pe masura,recucunoscute chiar de cei in cauza.In concluzie,aceasta lucrare,ca de altfel si altele din comuna (podul peste Somes,regularizarea vailor,stadionul din Vad),dovedesc incompetenta si coruptia autoritailor locale si judetene,dispretul fata de cetateni si deturnarea fondurilor publice de la obiective cu adevarat utile pentru cetateni.Motivatia ca acoperire a cheltuielilor aiurea ca sunt fonduri europene este doar praf in ochi pentru prosti.Acele fonduri europene sunt constituite si din contributia Romaniei pentru a fi folosite la efectuarea unor lucrari prioritare,in primul rand,pe plan national.Ex.ar fi autostrazile,calea ferata,intreprinderi aducatoare de locuri de munca si profit etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close