publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
culturaDin Oras

Eveniment despre Împăratul Traian, la Muzeul Municipal Dej | Istoria va prinde viata

Primăria Municipiului Dej prin Muzeul Municipal Dej,  în colaborare cu Asociația Terra Dacica Aeterna dau viață trecutului. Sâmbătă, 22 ianuarie, de la ora 13:00, pasionații de istorie și nu numai sunt invitați să admire și să asculte povestea reproducerii armurii Împăratului Traian și a omului din spatele acestui proiect, Paul Cheptea.

Interesul lui Paul pentru istoria antică romană și dacică s-a accentuat o dată cu prima perioadă petrecută la Ulpia Traiana Sarmizegetusa. Fascinația descoperirii trecutului, experiența din domeniul artelor vizuale aplicate, precum și cunoștințele tehnologice l-au determinat să încerce în 2006 primul experiment de reconstituire, după date științifice, a unui echipament de legionar roman.

Paul a înființat școala de gladiatori, ”Ludus Ursus Nigrus”, a reprodus în premieră diverse falere și bijuterii și a realizat reconstituiri ale stindardului dacic – faimosul ”Draco”. Recent a reconstituit armura împăratului Marcus Ulpius Traianus, având ca sursă de inspirație statuia Împăratului Traian aflată în colecția din Villa Borghese (Roma), armura urmând a fi prezentată în premieră la Dej.

Despre toate acestea și chiar mai multe o să aflați toți în cadrul evenimentului ce va avea loc sâmbătă, 22 ianuarie, ora 13:00, în cadrul Muzeului Municipal Dej. Asociația Terra Dacica Aeterna dă viață istoriei antice în fiecare lună a acestui an la Muzeul Municipal Dej.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close