publicitate
publicitate
ads
 
BREAKING NEWSDin Oras

Exercitiu de incendiu, pe neasteptate, la Spitalul din Dej | S-a verificat timpul de reactie – FOTO

S-a dat alarma in aceasta dimineata la Spitalul Municipal Dej, unde, a avut loc o simulare de incendiu pusa la cale de Detasamentul de Pompieri din Dej. Pentru ca totul sa se desfasoare precum intr-o situatie reala si a se verifica timpul de reactie al tuturor celor implicati intr-o astfel de interventie, exercitiul nu a fost unul anuntat.

Scenariul a presupus izbucnirea unui incendiu la secția de Chirurgie, situată la etajul patru al spitalului, din care s-au luat măsuri pentru evacuarea tuturor persoanelor de la nivelul respectiv.

Conform ISU CLUJ, obiectivul acestor verificări este de a identifica vulnerabilitățile pe linia apărării împotriva incendiilor, iar exercițiile inopinate oferă posibilitatea de a urmări îndeaproape modul de evacuare în situații de urgență a pacienților și personalului din aceste unități, precum și implicarea personalului unității spitalicești cu atribuții pe linia apărării împotriva incendiilor în organizarea cerințelor de evacuare în cazul situațiilor de urgență.

De asemenea, se mai urmărește practicabilitatea căilor de intervenție, starea și funcționalitatea mijloacelor din dotarea unităților sanitare, sursele destinate alimentării cu apă ale autospecialelor de intervenție, precum și posibilitățile de amplasare autospecialelor de lucru la înălțime.

Aceste controale se vor desfășura în următoarea perioadă de către inspectorii de prevenire ai ISU Cluj și Inspecției Sanitare de Stat.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close