mariflor
gold freedom restaurant
mariflor
bosch angajeaza
alexander
centrul medical
cultura

Expozitie foto la Liceul Tehnologic “Somes” Dej – FOTO

Elevii Liceului Tehnologic “SOMES” Dej au avut prilejul sa descopere frumusetea fotografiei in cadrul unei expozitii foto  cu titlul “Itinerar foto in diversitatea traditiilor spirituale si a frumusetilor naturii “ organizata  la sfarsitul saptamanii trecute.

In cadrul proiectului Comenius “Tradition, diversity and acceptance”, datorită numeroaselor  materiale video care au trebuit realizate pe parcursul derulării proiectului, la nivelul şcolii s-a iniţiat un cerc de artă fotografică şi editare film  coordonat de prof. Ovidiu Solomean. Unul din scopul acestui cerc foto a fost acela de a da prilejul elevilor sa descopere magia fotografiei, atat cea din spatele aparatului foto, cat si cea din fata fotografiei.

Experienta fotografilor- ucenici si munca acestora a fost impartasita tuturor elevilor scolii.  Astfel, a avut loc un mini-vernisaj  ce s-a desfasurat  in Sala Comenius a scolii. Aici elevii cercului au realizat o gama variata de fotografii bazata pe tematica proiectului Comenius: traditie, diversitate si acceptare.

Instantaneele au fost grupate pe trei panouri cromo-tematice: Traditii (panou rosu), Diversitate si spiritualitate (panou galben) si Magia naturii (panou albastru).

De partea cealalta, vizitatorii s-au bucurat de o simfonie a mesajului imbracata in culoare si emotie. Lumina obiectivului a imortalizat pentru privitori adevarate momente ale traditiei populare ardelene (case traditionale, port popular, targuri de arta traditionala), lacasuri de cult din arealul somesan si peisaje ce taie rasuflarea oricarui privitor iubitor de natura.

Prin aceasta expozitie foto s-a materializat un dublu castig, atat in ceea ce priveste dezvoltarea abilitatilor si deprinderilor elevilor din cadrul cercului cat si sensibilizarea celor care au vizionat fotografiile.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te poate interesa

Close
Close
Close