aeroport cluj

alexander internatinoal
Din Oras

Expoziție la Muzeul Municipal Dej: Creativitatea artistică a copiilor participanți la Concursul „Sărbătoarea Paștelui În sufletul copiilor”

Într-o explozie de culoare și imaginație, micile talente au avut ocazia de a le fi expuse lucrările la Muzeul Municipal Dej în cadrul unei expoziții artistico-plastice de excepție. De la minunate picturi, desene până la colaje pline de farmec, expoziția a ilustrat cu măiestrie varietatea și profunzimea creativității copiilor participanți la Concursul – Simpozion Interjudețean de meșteșuguri artistice și tradiționale ,,Sărbătoarea Paștelui în sufletul copiilor” – din cadrul Proiectiului educațional ,,Tradiția este vie și creatoare” înscris în CPEERI poziția 717, conform OME 3468/ 29.01.2024, ediția a-II-a, 2024. 

Acest concurs a fost coordonat de director prof. Sămăreanu Cristina, prof. Moncea Elena și prof. Cicioan Ionela și s-a desfășurat în perioada pascală. În cadrul concursului de lucrări artistico-plastice (desen, pictură, colaj, etc.) au participat preșcolari și școlari din orașul Dej și împrejurimi, precum și din 32 județe ale țării în numar de aproximativ 780 copii îndrumați de circa 350 cadre didactice.

Muzeul a fost transformat într-o oază de inspirație, iar privitorii au fost invitați să exploreze fiecare colțișor al universului artistic al copiilor. Interacțiunea lor cu lucrările a fost nu doar una vizuală, ci și emoțională, cu fiecare piesă capturând imaginația și inima privitorilor. Fiecare lucrare a avut povestea ei, o călătorie în lumea imaginației pure, în care limitele nu există și unde fiecare linie și fiecare nuanță reflectau un univers al posibilităților nelimitate.

Această expoziție ne amintește că arta are un limbaj universal, iar fiecare copil are ceva unic de comunicat lumii, manifestându-și creativitatea încă de la o vârstă fragedă . Expoziția s-a încheiat, dar amintirile și inspirația pe care le-a generat vor rămâne în sufletele celor prezenți mult timp de acum înainte.

Într-o lume adesea dominată de rapiditate și tehnologie, această expoziție a reamintit tuturor importanța cultivării și aprecierii artei și creativității în rândul celor mai tineri membri ai societății noastre.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button