publicitate
publicitate
publicitate
 
ActualitateBREAKING NEWSDin ZonaEveniment

FASCINANTA ROMÂNIE | Parcări moderne pe DN1C în Câțcău, ținute închise de autorități – VIDEO

Să fii şofer în România este o adevărată aventură. Nu doar calitatea şoselelor le dă bătăi de cap conducătorilor auto, ci şi lipsa parcărilor, dar mai ales a toaletelor publice.

În judeţul Cluj, in apropiere de Catcau, paradoxul a atins cote maxime. In timp ce soferii de cursa lunga sunt nevoiti sa innopteze sau sa isi faca timpii de odihna pe marginea soselelor, pe DN1C au fost amenajate parcări dotate la standarde internaţionale, doar că stau încuiate. Motivul pare a fi, ca de obicei, birocraţia.

Proiectul de reabilitare a Drumului National 1C, demarat in 2009 pentru suma de 241 milioane de lei plus tva,  cuprindea si amenajarea a doua parcari pentru soferii autovehiculelor de mare tonaj, dotate cu toalete si dusuri, in suprafata de doua hectare fiecare.

Reabilitarea soselei s-a incheiat in 2014, insa nici urma de cele doua parcari. In cele din urma, constructorul spaniol s-a apucat de treaba, dar suprafata parcarilor a fost redusa de la doua hectare la doar cateva sute de metri patrati. Acestea au fost construite la iesire din comuna Câțcău. Cele doua parcari sunt dotate cu locuri de luat masa, locuri de parcare pentru TIR-uri, autocare, autoturisme, dar si toalete.

Desi lucrarile la cele doua parcari au fost finalizate in decembrie 2017, drumarii au montat parapeti din beton pe aleile de acces, pentru ca soferii sa nu le poata folosi. Intre timp, acestea au fost aproape acoperite de vegetatia crescuta in exces in timpul verii.

Intrebati despre cele doua parcari, reprezentantii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu stiau ca lucrarile au fost finalizate, dar spun ca cel mai probabil vor fi deschise curand, fara a inainta si o data exacta.

“Parcarile respective, din ce am reusit eu sa aflu, s-au finalizat sau sunt aproape de finalizare lucrarile si apoi urmeaza sa se faca receptia. Pentru o parcare nu ar trebui sa stam ca pentru o autostrada” a declarat Alin Serbanescu, purtator de cuvant al CNAIR.

Pana atunci, soferii sunt nevoiti in continuare sa foloseasca drept toalete, balariile din preajma parcarilor.

 

Articole Similare

2 Comentarii

  1. De ce vreti parcari la iesirea din Catcau , cand puteti parca in centru la parcarea privata a primarului din comuna Catcau care este deschisa deja

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close