aeroport cluj

alexander internatinoal
Administratie | PrimarieDin OrasSocial si Cultura

Florin Benea, condus pe ultimul drum. Sute de persoane şi-au luat rămas bun – FOTO

Fostul paramedic SMURD, Florin Benea din Dej, a fost condus astazi pe ultimul drum. Aproximativ 200 de persoane, familie, rude, colegi, prieteni şi cunoscuţi şi-au luat rămas bun de la dejeanul a carui misiune a fost să salveze vieţile semenilor bolnavi. Ceremonia religioasă a avut loc în cimitirul de pe Dealul Florilor din Dej.

Florin Benea, paramedicul SMURD căruia o ţară întreagă i-a sărit în ajutor după ce anul trecut, chiar înainte de Crăciun, a fost diagnosticat cu leucemie, a pierdut luni lupta cu boala. Din nefericire, după ce transplantul de măduvă osoasă a fost un succes într-o clinică din Italia, au apărut alte complicaţii, iar în ultima vreme, starea de sănătate a acestuia s-a înrăutăţit. Luni seara, Florin a decedat într-un spital din Târgu Mureş, acolo unde era internat.

După transplant, când încă se afla internat în Italia, din cauza celulelor noi produse de corp, ficatul şi intestinele i-au fost atacate, dar medicii de acolo au spus că acest lucru se întâmplă frecvent în cazul pacienţilor care trec printr-un astfel de transplant.

Transplantul la care a fost supus Florin Benea în luna mai a acestui an a costat peste 150 000 euro, bani strânşi cu ajutorul oamenilor cu suflet mare. Donatoare a fost chiar mama sa, care deşi s-a supus unor riscuri, a acceptat să îi redea şansa la viaţa fiului ei. În urma lui Florin Benea a rămas o soţie îndoliată şi un băieţel în vârstă de aproape 4 ani.

În această seară am pierdut încă un coleg, un om care a salvat multe vieţi, un luptător cu propriul destin, un prieten în adevăratul sens al cuvântului. Florin vei rămâne mereu în amintirea noastră, a celor care luptăm zi de zi pentru că semenii noştri să fie salvaţi, a salvatorilor din ISU-SMURD Cluj. Dumnezeu să te odihnească în pace” a declarat luni seara Ion Moldovan, şeful ISU Cluj.

Colegii lui Florin Benea de la SMURD Cluj au pus pe fiecare echipaj câte o panglică neagră pentru a-i aduce un ultim omagiu dejeanului.

În întreaga activitate, subofiţerul a manifestat o bună pregătire profesională şi de specialitate fiind un real exemplu pentru celelalte cadre din unitate. A fost cunoscut ca şi un coleg corect, cinstit, hotărât şi ambiţios, consecvent în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi cu o puternică dorinţă de autoperfecţionare. Personalul ISU Cluj exprimă sincerele regrete şi condoleanţe familiei îndurerate!”, au transmis coegii de ISU Cluj.

Plutonierul major Florin Benea era paramedic în cadrul echipajului SMURD de prim ajutor al Gărzii de Intervenție Gilău.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button