BREAKING NEWSDin Oras

Furtuna de cod ROSU la Dej | Acoperisuri smulse, copaci rupti, masini avariate – VIDEO

Municipiul Dej si localitatile din imprejurimi s-au aflat sub COD ROSU de furtuna, pana la ora 19. Rafalele puternice de vand au ajuns pana la 80-90 km/h, iar ploaia torentiala a infundat din nou canalizarile, inundand unele strazi din oras. Masini avariate, blocuri lasate fara acoperisuri si copaci smulsi din radacini fac parte din bilantul furtunii din aceasta seara. S-au emis si doua mesaje RO-ALERT, ambele insa la minute bune dupa ce vijelia a trecut.

Strada Ion Pop Reteganu a fost blocata zeci de minute, dupa ce acoperisul unui bloc a fost luat pe sus si aruncat pe carosabil. Pompierii impreuna cu localnicii au lucrat cot la cot pentru a elibera cat mai repede partea carosabila, astfel incat traficul sa fie reluat.

Probleme au fost si pe strada 1 Mai, in zona Trasia, acolo unde un plop inalt a fost rupt de vant si aruncat pe sosea. Circulatia a fost dirijata de politisti, fiind restrictionata pe un sens, insa s-a circulat alternativ.

Pe strada Luceafarului, un copac batran a fost smuls din radacini si a cazut peste 3 masini, avariindu-le. Oamenii din zona spun ca au facut nenumarate sesizari pentru toaletarea copacilor din zona, dar li s-a transmis ca doar toamna se fac astfel de lucrari.

Si la Colegiul National “Andrei Muresanu”, creanga unui copac s-a rupt si a cazut pe trotuar, dar nimeni nu a fost ranit.

Ploaia torentiala a inundat din nou strada Ecaterina Teodoroiu in zona magazinului Profi, pentru ca, spun oameni, pentru a nustiu catea oara, canalizarea nu a facut fata.

Pe strada Dobrogeanu Gherlea, suvoaiele de apa au inundat din nou subsolurile caselor si magazinelor, dar si acolo oamenii sunt obisnuiti cu astfel de incidente, insa se asteptau ca acum, dupa inlocuirea canalizarii, astfel de probleme sa nu mai existe.

Pe strada Aurora, acoperisul unui bloc a fost distrus partial de vant si aruncat pe aleea din fata imobilului. In total, pompierii au intervenit la cel putin 100 de solicitari.

Peste 100 de solicitări au fost înregistrate pentru intervenția pompierilor ca urmare a fenomenelor meteo extreme care au avut loc în zona Dej

“11 echipaje de pompieri, din cinci subunități ale ISU Cluj răspund în aceste momente solicitărilor venite din partea cetățenilor din municipiul Dej (strada Fragilor, 1 Mai, Aurora, s.a.) , precum și din localitățile Bonțida Iclod, Mica, Cășeiu, Apahida, Cuzdrioara, Mintiu, Gherlii Gherla, Sic și Petea.
Au fost înregistrate solicitări privind acoperișuri sau elemente de construcții doborâte de vântul puternic, precum și arbori căzuți la pământ. De asemenea, rețeaua de distribuție a energiei electrice a fost afectată, pentru refacerea căreia intervin în teren echipe ale furnizorului de utilități. Până în acest moment nu au fost persoane rănite”, transmit reprezentantii ISU Cluj.

Stire in curs de actualizare. REVENIM CU VIDEO!

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close