ads
publicitate
 
BREAKING NEWSEveniment

Gheorghe Benea, fost primar al Dejului si director la combinat, a murit de COVID 19

Gheorghe Benea, fost primar al municipiului Dej in anul 1990 si fost director al Combinatului de Celuloza si Hartie din Dej, a incetat din viata, dupa ce fusese infectat cu SARS-COV2. Dejeanul in varsta de 67 de ani s-a stins azi noapte la Spitalul de Boli Infectioase din Cluj-Napoca.

Gheorghe Benea s-a nascut in 17 ianuaria 1954 in localitatea Lemniu din judetul Salaj, dar si-a efectuat studiile la Cluj-Napoca, absolvind ca sef de promotie, in anul 1973, Liceul “Gheorghe Sincai” din Cluj-Napoca. In 1979 absolvea Facultatea de Tehnologie Chimica Iasi, sectia Celuloza, Hartie si Fibre de vascoza, studii care l-au ajutat ani mai tarziu sa conduca Combinatul de Celuloza si Hartie din Dej, unde a inceput ca si chimist in anul 1981, promovand ca sef de sectie in 1983.

In anul 1990, din ianuarie pana in iunie, s-a aflat la “carma” municipiului Dej, fiind primarul orasului, iar mai apoi, pana in anul 1998 fiind director tehnic la Combinatul de Celuloza si Hartie din Dej. Din 1998 si pana in 2004, a fost director la  SOMES SA.

O perioada de timp, dupa anul 2009, s-a aflat si la conducerea Loteriei Romane, iar in anul 2012 si-a incercat din nou norocul la Primarie, insa a fost invins de Morar Costan.

Gheorghe Benea era casatorit si avea doi copii: un fiu si o fiica.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close