publicitate
publicitate
ads
 
BREAKING NEWSDin Zona

Globurile fabricate la Cluj ajung in intreaga lume | Au impodobit si bradul de la Casa Alba – VIDEO

Poate că v-aţi întrebat uneori de unde vin globurile din brazii de Crăciun împodobiţi anual în locuri precum faimoasa piață din centrul Vaticanului, târgul de Crăciun din Strasbourg, clădirea Rockefeller din New York, sau chiar bradul de la Casa Albă. Stiati oare că o parte dintre aceste globuri sunt produse la Cluj-Napoca şi sunt pictate manual în singura astfel de fabrică din Transilvania? Pandemia a afectat insa si aceasta industrie, pentru ca, unul dupa altul, marile targuri de Craciun din acest an au fost anulate.

A ramas o luna pana la Craciun si in singura fabrica de globuri din Transilvania e un adevarat furnicar. Aici, globurile sunt colorate, pictate, ornamentate, iar mai apoi impachetate si trimise in cele mai indepartate colturi din lume. Si cate tari…atatea preferinte. Americanii le prefera pe cele cu modele geometrice incarcate sau cu simboluri nationale, cei din tarile nord europene pe cele cu modele sobre dar elegante, in timp ce romanii le prefera pe cele cu scene de iarna sau de Craciun.

In fabrica de la Cluj se munceste tot timpul anului, nu doar in preajma sarbatorilor, pentru ca, inca din plina vara cand multi suntem cu gandul la litoral, globurile trebuie pictate, impachetate si incarcate pe vapor pentru a ajunge la timp peste Ocean.

Pandemia a afectat insa extrem de mult si aceasta ramura, pentru ca in lipsa targurilor de Craciun din marile orase ale lumii, si turistii sunt mai putini, deci comenzile mult mai mici. Daca intr-un an normal, de pe poarta fabricii de la Cluj plecau 400 000 globuri, acum, comenzile s-au redus cu pana la 35%.

In lipsa comenzilor de peste Ocean, a crescut productia care va ajunge in tari din Europa, dar criza tot se simte. Din pacate insa, chiar daca sunt facute manual, in prea putine magazine din tara noastra gasim globurile facute la Cluj, pentru ca, multi le aleg pe cele ieftine, provenite din China.

Articole Similare

Un Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close