publicitate
publicitate
publicitate
 
 
BREAKING NEWSDin OrasEveniment

Gospodarii inundate in Dej | In acelasi timp, primarul e la o intalnire de partid – FOTO

Ploile din ultimele zile le-au creat probleme mai multor familii de pe strada Bistritei din Dej. Aproximativ cinci gospodarii au fost inundate, dupa ce santurile pluviale, neamenajate, se plang oamenii, nu au mai facut fata si au refulat.

Locuitorii din zona respectiva spun ca, desi locuiesc in Dej, nu au canalizare pe strada, iar de fiecare data cand ploua, sunt la mila naturii.

„Toate santurile sunt infundate, degeaba incercam noi sa le desfundam cu lopetile, pentru ca nu sunt amenajate si e nevoie de un utilaj mai mare. Primaria ar putea sa le desfunde sau sa le amenajeze, dar se pare ca le este prea greu”, ne-a scris o localnica.

Femeia spune ca in repetate randuri au sesizat primaria cu privire la problemel de acolo, dar nimeni nu a luat nicio masura.

In timp ce oamenii stau cu beciurile, curtile si gradinile inundate, primarul Costan Morar, care este si presedintele Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta, este la Cluj-Napoca pentru a participa la o vizita politica a ministrului de finante, Eugen Teodorovici (foto jos).

Primarul Costan Morar a transmis un punct de vedere referitor la acest lucru.

„Din păcate condițiile meteorologice din ultimele zile au creat probleme în mai multe zone din țară inclusiv în municipiul nostru. Ca de obicei în astfel de situații încercăm să intervenim în zonele cu probleme, în cel mai scurt timp posibil, mai ales că odată cu cantitățile de apă sunt angrenate și aluviuni. La fel am procedat și pe strada Bistriței. Cu toate că în cursul zilei de astăzi am participat la o întalnire cu mediul de afaceri din zonă , la care a fost prezent și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, unde au participat numeroși reprezentanți ai agenților economici din municipiu, am avut în permanență legătura cu Detașamentul de Pompieri pentru a gestiona situația gospodăriilor inundate pe strada Bistriței iar începând cu ora 14.00 s-a intervenit pentru pomparea apei. Strada Bistriței este o zona problema, tocmai de aceea a fost prinsă în proiectul Companiei de Apa Someș, împreună cu Primăria Municipiului Dej, prin care se va realiza rețeaua de canalizare a apei menajere, și ulterior printr-un proiect separat se va realiza rețeaua de colectare a apei pluviale și modernizarea străzii. Și în acest moment suntem pe teren împreuna cu echipele Serviciului Administrării Domeniului Public și ale Detașamentului de Pompieri Dej pe strada Bistriței, Macazului, strada Șomcutului din zona Viile Dejului, zona podului peste Someș unde râul și-a depășit cotele și în alte zone cu situații similare. Indiferent care va fi evoluți în continure suntem pregătiți să intervenim, condițiile meteorologice neputând fi controlate”, a declarat primarul.

 

Articole Similare

2 Comentarii

  1. Să nu mai vorbim de asfalt care lipsește cu desăvârșire în anul 2019 să trăiești fără asfalt, canalizare, e o rușine dar taxe și impozite platim exact ca cei care beneficiază de așa ceva. Să vă fie rușine domnu primar, să veniți să cersit voturi va pricepuți dar să va faceți datoria mai greu

  2. Minciuni electorale,trebuia sa te afli in prima linie M.C.
    Te asteptam si strada Narcisei unde incepand din acest an nu mai avem acces in garaje ca dupa cum vad proiectele se fac din pix nu la fata locului. Dejeanul.ro te astept si aici sa faci o stire. Ca incepem sa platim impozit pe trotuarul in constructie di fata garajului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close