publicitate
publicitate
publicitate
 
 
ActualitateDin Oras

Gradinita „Piticot” din Dej, o noua infatisare | Labirint din gard viu, alee senzoriala si gradina cu plante aromatice

Proiectul ”Joc și veselie în curte-i armonie” se desfășoară în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit ”Piticot” Dej și cu Primăria Municipiului Dej și este finanțat de Fundația pentru Parteneriat, Mol România.

Prin acest proiect Asociația Piticot Dej îşi propune protejarea mediului înconjurător prin reabilitarea unui spaţiu verde pentru copiii din Grădiniţa cu Program Prelungit ”Piticot” Dej şi pentru toţi copiii comunităţii din cartierul Dealul Florilor.

Proiectul Proiectul se derulează în perioada 10 aprilie – 31 august 2019 și vor fi derulate activități de educație ecologică pentru a trezi spiritul civic şi a contribui la înfrumuseţarea oraşului, reabilitarea aleei de acces auto din curtea grădinței și a trotuarului care înconjoară si recondiționarea mobilierului existent în curtea grădiniței.

De asemenea asociatia isi propune sa planteze flori in spatiul verde existent si sa amenajeze un labirint din gard viu, care să fie folosit de către copii pentru dezvoltarea orientării în spațiu și a competențelor de rezolvare de probleme, dar si a unei gradini de plante aromatice, prin care sa formeze deprinderi in randul copiilor de a îngriji plantele, de a-i responsabiliza prin încredințarea unei sarcini constante si de a încuraja alimentația sănătoasă.

Noul spatiu verde va dispune de o alee senzoriala, care va conecta copiii și adulții comunității cu diverse materiale din natură cu scopul de a le facilita conexiunea cu natura și pentru a-i face să înțeleagă că natura oferă resurse gratuite de petrecere a timpului liber și de relaxare.

In curtea gradinitei va fi amplasat si un nou spatiu de joaca, achizitionat de Primaria Municipiului Dej, iar gardul exterior si soclul va fi vopsit cu vopsea ecologica.

Asociația Piticot Dej este o asociație apolitică, nonprofit, nonguvernamentală și independentă care are ca scop îmbunătățirea activităților cultural – educative ale copiilor care frecventează Grădinița cu Program Prelungit ”Piticot” Dej, sprijinirea copiilor cu probleme materiale sau de orice altă natură, acordare de sprijin materialși moral pentru copiii și părinții lor aflați în nevoie. De asemenea asociația va sprijini și participa la construirea unui mediu social sănătos pentru toți copiii care frecventează grădinița, va organiza diverse activități inovative și experimentale, evenimente instructive și culturale specifice.

Membrii asociației sunt cadre didactice ale grădiniței, părinți și personalul nedidactic al grădiniței.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close