aeroport cluj

alexander internatinoal
Administratie | PrimarieBREAKING NEWSEveniment

GREVA la fabricile Fujikura din Dej | Oamenii isi striga nemultumirile afara – VIDEO

Protest spontan la Fujikura. Cateva sute de angajati de la cele trei fabrici de cablaje auto pe care japonezii le au in Parcul Industrial din Dej au oprit productia in aceasta dimineata.

Muncitorii au iesit in curtea fabricii pentru a-si striga nemulturile referitoare la salarii. Oamenii spun ca ieri au fost anuntati ca cei care in timpul anului au avut peste 5 zile de concediu medical, vor primi dor 30% din cel de-al 13-lea salariu , iar cei care au depasit acest numar de zile, nu il vor mai primi deloc, desi aceast bonus de sarbatori este prevazut in contractual de munca. Am solicitat un punct de vedere al conducerii fabricii de la Dej, insa deocamdata directorul de resurse umane nu ne-a putut furniza exact informatii referitoare la revendicarile angajatilor. Acesta a promis ca va veni cu lamuriri pe parcursul zilei de astazi. 

Ultimul protest al angajatilor Fujikura din Dej a avut loc in aprilie 2014, cand sute de muncitori si-au strigat nemultumirile afara, cerand salarii mai mari. In acest moment, in fabricile Fujikura lucreaza aproximativ 4000 de persoane.Imaginile transmise IN DIRECT de Dejeanul.ro de la protest:Articole Similare

22 Comentarii

 1. S-ar putea sa va explice hotararea printr-un speech care sa contina cuvantul Chisinau-Moldova.

 2. Tipic pentru angajatorii straini din Romanica, si nu numai ei, ca doar Codul muncii si apararea lui sunt praf.

 3. Uite cum aceasta firma incalca dreputurile omului….si ei nu is constienti ca acesti oameni care au fost in medical s-a imbolnavit din cauza conditiilor din aceste fabrici si din cauza stresului …..

 4. foarte bine e dreptul lor de a cere si de a protesta , da sigur la momentul la care scriu, deja e terminata. Nu cred ca exista hotarare pentru a merge mai departe, desi o presiune nu ar strica. Au mai fost proteste spontane la fujikura, promisiuni si gata… inapoi la lucru.

 5. Niste jeguri de oameni sunt la conducere,ii pupa pe altii in cur sa ajunga cat mai sus…sper ca intr-o zi sa ajunga si ,,familiile,, lor in situatia in care sunt unii dintre muncitori!!!Patrascu…roata se va intoarce 🙂

 6. La ce va așteptați când vin controale si ies de la birouri cu plicul în buzunar???
  Muncitorii sunt tratați ca ultimele gunoaie, nu contează că oamenii cad de epuizare sub ochii lor pentru minimul pe economie , aleg să mai traga pielea de pe oameni si cu al 13lea salar .
  Capitalism jegos, bogații se îmbogățesc în continuare, săracii mor săraci…

 7. Proteste au fost azi si la fabrica din Cluj începând cu ora 10 oamenii rămân cu 70% în minus la al 13-lea salar. Hoție si escrocherii pe fata până când? Nu intervine nimeni?

 8. Protestele au început și la fabrica din Cluj pt ca colective întregi au rămas cu doar 30% sau deloc din al13-lea salar si au fost anunțați abia azi cu 2zile înaintea salariului.nu intervine nimeni? Cum e posibil. Hoție si sclavie pe fata

 9. Nu le pasa de oameni si nu cred ca se v-a schimba ceva..atata timp cat oamenii accepta ceea ce se intampla …pt ca asa cum au iesit odata la protest nu s.a schimbat nimic si au uitat cum au fost tratati …sigur o sa continue lucru si in rest cei de la conducere doar promisiuni…Trebuie sa fie mai uniti oamenii de multe ori majoritatea au tacut!

 10. Nu le pasa de oameni si nu cred ca se v-a schimba ceva..atata timp cat oamenii accepta ceea ce se intampla …pt ca asa cum au iesit odata la protest nu s.a schimbat nimic si au uitat cum au fost tratati …sigur o sa continue lucru si in rest cei de la conducere doar promisiuni…Trebuie sa fie mai uniti oamenii ,de multe ori majoritatea au tacut! Intradevar si noi avem nevoie de bani dar este innaceptabil cum se folosesc si cum manipuleaza oamenii…ca pe sclavi ,ar fi nevoie de un protetest mai lung Incat sa nu isi onoreze comenzile mai mult timp, cel putin asta sa vada si ei cum este sa fi f….

 11. lassa ca s au dat concedii medicale pe o punga de cafea .nu avea multi nici o boala …spaga la doctori dadeau sa ii dea concediu medical .

 12. bravo lor ca is cer drepturile salariale , asa ar trebuie sa faca si cei de la delonghi .

 13. La ce vă aşteptaţi? Au schimbat nenumărte serii de angajaţi. Când oamenii şi-au cerut drepturile i-au pus pe liber. Dragii mei, problema nu sunt străinii. Problema suntem noi. În momentul în care tu ca român te faci luntre şi punte să le intrii în graţii, nedreptăţeşti pe toată lumea, tai salarii, impui norme greu de realizat, când auditurile scot la iveală faptul că produsele nu sunt de calitate şi ţi le impută ţie toate defecţiunile chiar dacă şefii ajunşi peste noapte sunt incompetenţi, ce mai vreţi. Noi ne facem rău cu mâna noastră, noi românii suntem cei mai aprigi „şefi”. Este o vorbă românească „dă-i protului putere că apoi vezi ce păţeşti”(nu am putut reda cu exactitate proverbul 🙂 ). Ce străini, ce multinaţionale, noi suntem de vină… Când te doare-n cot de cel de lângă tine şi iei toate atributele lui „dinu Păturică” la ce te poţi aştepta? Vor merge în Moldova? Să se ducă… Combinatul a avut mii de muncitori puşi pe liber şi nimeni nu a murit de foame, să meargă în Patagonia. Staţi liniştiţi, vin alţii. Sunt locuri de muncă doar voinţă să avem să muncim.

 14. De ce nu le daţi numele „şefilor” care-şi bat joc de voi? Scrieţi, aveţi acest drept. Spuneţi ce probleme aveţi. Să ştie ceilalţi de ce să se ferească. Să-şi facă fabrică la Gherla la puşcărie, care-i problema?

 15. Nu există , a fost, dar tot cu ajutorul conducerii a fost dizolvat. Asta pentru a nu fi deranjați

 16. si…sau tinut de cuvant,au dat 30% din al 13-lea salar,legal sau ilegal..cine-i verifica?! nimeni nu se deranjeaza,cert este ca dreptul muncitorilor-specificat in Contractul individual de munca a fost incalcat pt. prima data,dupa atatia ani. E inuman ,ilegal sitotal gresit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button