aeroport cluj

alexander internatinoal
Social si Cultura

Grupul electrogen – soluția pentru a avea energie electrică neîntreruptă

Atunci când energia electrică este întreruptă, se dovedește foarte utilă existența unui grup electrogen sau generator, care are rolul de a furniza electricitatea necesară desfășurării anumitor activități în condiții optime.

Un astfel de echipament poate fi întâlnit în diverse locații, de la clinici medicale, spitale, unități militare, hoteluri, școli și grădinițe până la porturi, aeroporturi, gări, ambasade, spații de producție și, în general, oriunde este nevoie de menținerea activității în cazul unei pene de curent. De asemenea, în zonele izolate, unde nu există posibilitatea de conectare la rețeaua națională de electricitate, cea mai recomandată este folosirea unui grup electrogen mobil.

Ce tipuri de grupuri electrogene există?

În funcție de sursele principale de alimentare, există trei tipuri de generatoare de curent:

  • generatoare cu motorizare pe benzină: au dimensiuni reduse, pornire manuală, sunt ușor portabile și prezintă o putere mică de generare a energiei electrice;
  • generatoare electrice cu motorizare Diesel (pe motorină): se caracterizează prin dimensiuni mai mari decât cele pe benzină, sunt fiabile, necesită costuri de întreținere mai mici, au pornire automată și furnizează o putere medie sau mare de energie electrică;
  • generatoare electrice cu motorizare pe biogaz sau gaz natural: utilizează o sursă de energie regenerabilă, mai puțin poluantă și mai ieftină.

O altă clasificare constă în grupuri electrogene fixe, mobile, silențioase, industriale, pentru construcții, pentru activități de sudură etc.

În funcție de tipul de energie furnizată, generatoarele pot fi monofazate (230V/50Hz) sau trifazate (400V/50Hz). Astfel, pentru utilizare casnică, un grup electrogen monofazat este mai mult decât suficient. În schimb, pentru domenii profesionale, așa cum sunt construcțiile și industriile, se impune folosirea generatoarelor electrice trifazate.

După felul în care sunt construite, întâlnim modele fără carcasă de protecție și cu carcasă de protecție insonorizantă.

Dacă ne raportăm la modalitatea de pornire, există generatoare manuale (la sfoară), electrice (la cheie), automate sau automatizate (pornesc singure în momentul în care apare o pană de curent sau o fluctuație de curent mai mare și se opresc singure atunci când revine tensiunea).

Apoi, dacă ținem cont de destinația pe care o au, grupurile electrogene pot fi utilizate ca surse independente de tensiune sau ca surse de avarie.

Un generator de curent reprezintă o achiziție importantă nu doar pentru sectorul industrial, ci și pentru uzul casnic. Totul este să alegi modelul potrivit raportându-te la nevoi și la scopul/scopurile pentru care îl vei folosi. 

Grupurile electrogene ENERGEN – fiabile, eficiente și rezistente

Specializată în proiectarea, fabricarea și comercializarea generatoarelor de curent de cea mai înaltă calitate, compania ENERGEN pune la dispoziție o gamă variată de astfel de dispozitive, care își găsesc utilitatea în diverse domenii și răspund perfect unor nevoi diferite.

Totodată, compania asigură servicii de consultanță tehnică, instruire, instalare și mentenanță pentru grupuri electrogene pe tot teritoriul României. Indiferent de generatorul de curent de care ai nevoie, este foarte important ca acesta să ofere, înainte de toate, un grad ridicat de autonomie, un consum cât mai mic, costuri reduse de funcționare și întreținere și, dacă este cazul, mobilitate.

Pe energen.eu găsești foarte multe modele de astfel de echipamente, însoțite de toate informațiile tehnice de care ai nevoie. De exemplu, generatorul E100P5Y are motorizare pe motorină, răcire cu apă, este trifazic, putere: 50 Hz, putere: 100 KVA, putere: 80 kW, rotații: 1500 RPM, tensiune: 400 V, dimensiuni cu carcasă (L x l x H): 270 x 100 x 150 cm, dimensiuni fără carcasă (L x l x H): 270 x 100 x 130 cm, greutate cu carcasă: 1370 kg, greutate fără carcasă: 1055 kg.

Pentru mai multe detalii despre acest model de grup electrogen și prețul său, intră pe energen.eu sau contactează reprezentanții ENERGEN!

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button