publicitate
publicitate
publicitate
 
ActualitateBREAKING NEWSDin Zona

Hramul Manastirii Nicula | Pandemia a redus de 10 ori numarul pelerinilor – VIDEO

Au fost trei zile de rugaciune la Manastirea Nicula, lacas de cult care de Adormirea Maicii Domnului isi serbeaza hramul. Anul acesta, pentru a se evita aglomeratia, sarbatoarea a fost extinsa pe mai multe zile, in care slujbele religioase au fost identice. Regulile stricte dar mai ales teama de virus au facut ca in acest an numarul pelerinilor sa fie de zece ori mai mic decat in anii trecuti, in unele zile chiar de 100 de ori. 

Oamenii au inceput sa vina la Manastirea Nicula inca de luni, dar in mod oficial, hramul din acest an a inceput de miercuri. Pentru a se asigura ca toate regulile impuse de situatia in care ne aflam, respectiv pandemia de COVID 19, sunt respectate, autoritatile s-au mobilizat si au trimis in zona peste 300 de politisti, pompieri si jandarmi care au urmarit ca toti pelerinii sa poarte masti de protectie, sa isi dezinfecteze mainile la intrare si sa respecte masurile de distantare. Si inchinatul la Icoana Maicii Domnului, despre care se spune ca este facatoare de minuni, a fost diferit in acest an, pentru ca oamenii au avut voie sa se inchine la ea doar de la distanta, fara sa o atinga.

Punctul culminant al pelerinajului a fost aseara la ora 21:30, cand icoana a fost scoasa din biserica in fata celor aproximativ 3500 de credinciosi. In jurul orei 1, dupa Prohodul Maicii Domnului, preotii au inconjurat lacasul de cult purtand icoana pe brate, lucru care se intampla o singura data pe an.

Ca o noutate, in acest an, cei de la manastire nu au avut voie sa le ofere mancare pelerinilor veniti de departe si osteniti dupa zile de post si de innoptat sub cerul liber, ci doar apa imbuteliata.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close