publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWSDin ZonaEveniment

Inca 40 000 de doze de vaccin au ajuns la Cluj | Aproape 1700 de vaccinati pana acum in judet

Romania a primit in aceasta dimineata inca 150 000 de doze de vaccin impotriva Covid-19, iar o parte din aceste doze au ajuns si la Cluj. Aeronava cargo care a adus la Cluj-Napoca cele 20 000 de doze de destinate regiunii de NordVest a decolat putin inainte de ora 10 de pe aeroportul din Budapesta, si a ajuns pe aeroportul din Cluj in jurul orei 10:30.

De acolo, sub escorta politiei, cutiile tinute in mini containere cu gheata carbonica au fost duse la Spitalul Militar, unde vor fi depozitate intr-ul ultracongelator, la o temperatura de -80 grade Celsius. Rand pe rand, in functie de solicitari, dozele de vaccin vor fi trimise catre centrele de vaccinare din cele cinci judete invecinate.

In acest moment, se afla in desfasurare etapa 1 de vaccinare, care cuprinde personalul medical si social. Pana aseara, in judetul Cluj erau vaccinate 1677 de persoane, 4 dintre ele avand reactii adverse minore dupa vaccinare, cum ar fi febra usoara, dureri de cap sau mici iritatii ale pielii.  Printre cele patru persoane se afla si o asistenta medicala din Dej, vaccinata in 4 ianuarie. Aceasta a prezentat mancarimi si iritatii usoare in zona intepaturii, fara alte probleme, dar conform regulilor, a fost nevoie ca acestea sa fie consemnate.

Abia in etapa a doua de vaccinare se va putea imuniza si restul populatiei,  insa aceasta etapa este estimata sa inceapa in luna aprilie.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close