publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWSDin ZonaEveniment

Incendiu violent in judetul Bistrita-Nasaud | Opt case au fost cuprinse de flacari – VIDEO

Cel mai violent incendiu din ultimii ani intregistrat in judetul Bistrita-Nasaud a cuprins azi noapte opt case de locuit in localitatea Sant. Patru dintre ele au fost distruse in totalitate, iar alte patru au fost afectate serios de flacari. Pompierii au muncit pentru lichidarea incendiului mai bine de 7 ore.

Alarma s-a dat aproape de ora 1, cand localnicii au observat ca dintr-un atelier de tamplarie ies flacari uriase. In scurt timp, focul s-a extins si la imobilele invecinate, astfel ca in total, flacarile au cuprins nu mai putin de opt case de locuit. In urma apelului la 112, la fata locului au fost trimise opt autospeciale de stingere ale pompierilor bistriteni, dar si un echipaj SMURD. Pompierii militari, voluntari si localnicii au muncit cot la cot pentru a preveni extinderea focului, care ameninta si alte imobile. Cei 15 oameni care locuiau in casele respective au reusit sa iasa la timp, fara sa fie raniti. Doua persoane care au suferit atacuri de panica au primit ingrijiri medicale in ambulanta sosita la fata locului.

“Intervenția a fost concentrată pe două obiective mari: protejarea vecinătăților, în situația în care incendiul a fost anunțat în faza în care se manifesta generalizat, pe toată suprafața afectată, cu flăcări înalte de câțiva metri, respectiv localizarea și lichidarea focarelor. Construcțiile erau realizate din lemn și alte materiale usor combustibile, fără distanță de siguranță între ele, fapt ce a determinat propagarea rapidă a flacarilor în condiții de vânt” au declarat reprezentantii ISU Bistrita-Nasaud.

Incendiul s-a manifestat pe aproximativ 2000 mp si a fost lichidat abia in aceasta dimineata dupa ora 7:30. Cauza probabila a fost un scurt-circuit electric la instalatia atelierului de tamplarie.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close