ads
publicitate
 
Din Oras

Incendiul fabricii de hartie din Dej, vazut DIN AER | Pagubele sunt uriase – VIDEO

Amploarea incendiul urias care a cuprins, astazi, fabrica de hartie igienica din Dej s-a vazut cel mai bine din aer. Dejeanul.ro va prezinta o filmare aeriana realizata in timp ce flacarile violente mistuiau hala in suprafata de aproape 10 000 mp, la scurt timp dupa izbucnirea incendiului.

Fumul gros si negru s-a vazut de la kilometri distanta, fiind semnalat de dejeni din mai toate punctele orasului. Primele autospeciale de pompieri au ajuns la la fata locului dupa aproximativ 11 minute minute de la apelul la 112, cand focul se manifesta deja generalizat.

La fabrica a fost trimisa si o ambulanta SMURD care a consultat 6 angajati, fiind suspiciuni ca ar fi fost intoxicati cu fum, dar din fericire, nimeni nu a avut nevoie de transport la spital.

Desi fabrica este asigurata, pagubele sunt uriase. Aceasta a fost inaugurata in 30 iunie 2016, in prezenta ministrului Finantelor de atunci, Anca Dragu. Valoarea lucrarilor a fost de 90 de milioane de lei, iar jumatatea fost contribuția Ministerului Finanțelor Publice prin Schema de Ajutor de Stat. Atunci, fabrica apartinea MetalicPlas Distribution, insa, ulterior a fost achizitionata de un grup de investitii polonez, iar, in prezent, omul de afaceri dejean Ioan Tecar detine 10% din actiuni.

Capacitatea de productie instalatiilor achizitionate atunci era de 12 mii tone de hartie igienica si prosoape de bucatarie pe an, iar masina de fabricat hartie tissue avea o capacitate de 82/tone pe zi. Fabrica facuta scrum are aproximativ 100 de angajati.

Vezi un video cu construirea fabricii pas cu pas, de la turnarea fundatiei pana la inaugurare:

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close