publicitate
publicitate
ads
 
BREAKING NEWSDin Oras

Incidenta in Dej a scazut sub 1,5, dar restrictiile nu vor fi relaxate | Vezi MOTIVUL

Rata de incidenta a cazurilor de COVID in Dej a scazut sub pragul de 1,5/1000 de locuitori, ceea ce inseamna ca Dejul ar trebui sa intre in SCENARIUL VERDE, lucru care ar aduce si renuntarea la anumite masuri. Acest lucru nu se va intampla cel putin o saptamana, pentru ca regulile de relaxare a restrictiilor se aplica diferit fata de cele care impun unele noi. 

Mai exact, rata de infectare in Dej este de 1,48, ceea ce inseamna ca sunt 57 de cazuri de COVID-19. Sub scaderea pragului de 1,5 s-ar intra in scenariul verde, care ar permite functionarea restaurantelor la interior la o capacitate de 50%, fata de 30% cat functioneaza in prezent. De asemenea, ar putea functiona si cinematografele sau salile de spectacole, tot la o capacitate de 50% sau si salile de jocuri de noroc ar putea functiona la o capacitate mai mare.

In realitate insa, chiar daca rata de incidenta se va mentina scazuta, inainte de 12 mai nu vor fi relaxate restrictiile, pentru ca abia in 28 aprilie a fost emisa hotararea prin care Dejul a trecut de la Scenariul ROSU la Galben, iar hotararea are o valabilitate de 14 zile. In cazul relaxarii masurilor, valabilitatea hotararii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta nu poate fi scurtata, doar in cazul in care ar fi nevoie una noua care sa impuna noi restrictii.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close