publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
BREAKING NEWSDin Oras

Înotător din Dej, performanță excepțională la “Traversarea Tarniței în înot” – VIDEO

Iubirea pentru sport nu cunoaste limite si nu tine cont de temperatura apei. Aproape 80 de inotatori, profesionisti si amatori, au traversat duminica in inot Lacul Tarnița din Cluj, unul dintre cele mai mari si adanci din muntii Apuseni. Timpul limita a fost de 3 ore, dar primul inotator a ajuns la linia de “FINISH” dupa doar o ora si jumatate. Printre primii clasati s-a aflat si Aris Muresan, un inotator de 13 ani din Dej, aflat pentru prima data in aceasta competitie.

77 de sportivi, cu varste cuprinse intre 12 si 70 ani s-au inscris la cea de-a 15-a editie a competitiei “Traversarea Tarnitei in inot”. Concurentii aliniati la START au avut de inotat in lacul Tarnita de la un capat la altul, pe o lungime de 6,5 kilometri. Apa lacului, adanc in unele locuri chiar si de 60 de metri, nu a depasit 20 de grade Celsius, astfel ca majoritatea au folosit costume speciale care sa ii protejeze de temperatura deloc mare.

Printre participantii din acest an s-a aflat si Aris Muresan, un sportiv din Dej in varsta de 13 ani, aflat pentru prima data la aceasta competitie. Aris practica inotul la Dej de aproximativ 1 an si este antrenat de Vlad Gligan de la Cluj Triathlon Team.  Aripa de la Dej a clubului se bucura de sustinere din partea antrenorului federal de triatlon și antrenorul lotului național, Crișan Iosif, iar acest lucru se vede in rezultatele obtinute.

Inotul in ape deschise este total diferit fata de cel din bazin, pentru ca e nevoie si de orientare, nu doar de conditie fizica, astfel ca Aris s-a antrenat inainte de competitie nu doar in bazinul de inot de la Dej ci si in lacul Sacalaia. Desi a fost printre cei mai tineri concurenti, Aris a reusit sa termina proba pe locul 9 in clasamentul general (din 77 de participanti), reusind sa parcurga cei 6,5 kilometri in 1 ora, 53 minute, 56 secunde. La categoria de varsta <sub 20 de ani>, Aris a reusit sa urce pe podium, pe locul al treilea.

Concursul a fost castigat de un sportiv din Baia Mare, Luca Barbul, care a reusit sa traverseze Lacul Tarnita in 1 ora si 38 minute.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close