publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWSDin ZonaEveniment

INREGISTRAREA dintre pilotul SMURD si Turnul de Control, in timpul aterizarii de urgenta de la Cluj – AUDIO

Elicopterul SMURD de la baza din Jibou, care duminica a aterizat de urgenta pe Aeroportul din Cluj-Napoca, va fi supus astazi unei expertize tehnice. Specialisti din cadrul Inspectoratului General de Aviatie de la Bucuresti au ajuns aseara la Cluj, pentru a constata ce probleme a avut aparatul de zbor. Dupa remedierea defectiunii, tot astazi, pilotul elicopterului va efectua in jurul aeroportului cateva zboruri de proba, iar daca totul decurge bine, aeronava va deveni din nou operationala.

Intre timp, va prezentam inregistrarea audio a convorbirii dintre pilotul elicopterului si turnul de control de la Cluj, in momentul in care au aparut problemele in zbor. Elicopterul decolase de pe aeroportul din Cluj la ora 14:12 minute, estimandu-se ca in 20 de minute sa ajunga la Jibou. Dupa doar opt minute insa, cand aeronava se afla deasupra localitatii Sanmartin, un indicator din bordul aeronavei a semnalat ca in zona generatorului unuia dintre motoare, temperatura creste anormal de mult. Atunci, pilotul a anuntat imediat turnul de control de la Cluj dar si operatorul ROMATSA ca va incepe procedurile de aterizare de urgenta.

„Turn Cluj, elicopter 343, PAN-PAN-PAN (semnalul prin care se anunta o situatie de urgenta, dar care, deocamdata, nu prezinta pericol imediat pentru viata echipajului) avem o problema tehnica la bord, suntem intr-un singur motor, solicitam aterizare de urgenta pe aeroport cu un singur motor, pe directia 25″, i-a transmis pilotul controlorului de trafic.

Mai jos, intreaga inregistrare a discutiei dintre pilotul SMURD si turnul de control:

Elicopterul SMURD de la Jibou, ATERIZARE DE URGENTA la Cluj | A avut probleme tehnice

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close