mariflor
gold freedom restaurant
mariflor
bosch angajeaza
alexander
centrul medical
BREAKING NEWSDin OrasEveniment

Inundatiile din zona Dejului, vazute din aer | S-a emis avertizare prin RO-ALERT – VIDEO

Somesul a ajuns astazi in zona Dejului la un nivel nemaintalnit de cativa ani, provocand inundatii atat in Dej cat si in comunele din apropiere. Pentru ca in localitatea Cetan drumul judetean a fost afectat de o alunecare de teren, circulatia a fost restrictionata pe un singur sens.

Populatia a fost avertizata prin sistemul RO-ALERT, pentru a fi informati de restrictiile din zona.  Tot astazi, in zonele afectate din apropierea Dejului a venit si prefectul judetului Cluj, Aurel Chereches, pentru a constata efectele produse de inundatii. Conform autoritatilor, apele Somesului sunt in scadere, nivelul scazand cu aproximativ 3 cm pe ora.

Conform ISU Cluj, in Câtcau a fost inundata o suprafata mare de teren arabil, dar si 4 kilometri dintr-un drum de exploare agricola. Alte trei podete au fost luate de ape.

In comuna Vad, câteva sute de hectare de teren a fost inundat, iar cursul Somesului a fost deviat partial, afectand drumul judetean pe o lungime de aproximativ 6 metri, acolo unde a avut loc si o alunecare de teren.

In comuna Mica au fost inundate câteva sute hectare teren arabil, si au fost afectate patru gospodarii.

VIDEO: Cristian Lipovan

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close