publicitate
publicitate
publicitate
 
ActualitateDin ZonaEveniment

Judetul CLUJ, considerat zona de risc in Germania | Cei care merg de aici trebuie sa se izoleze

Numarul tot mai mare de cazuri de COVID din judetul Cluj are ecou si in strainatate. Autoritatile din Germania au actualizat ieri lista “zonelor de risc”, adagand si judetul Cluj in randul regiunilor a caror locuitori trebuie sa se autoizoleze dupa intrarea in Germania. In total, numarul judetelor din Romania considerate de nemti ca fiind “zone de risc” a ajuns la 14, plus Bucurestiul.

Astfel, ca urmare a deciziilor comune ale guvernului federal și ale celor de land, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc“, oricând în ultimele 14 zile înainte de sosire, sunt obligate să se deplaseze – cât mai direct, cu minimizarea contactelor – și să se autoizoleze la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 14 zile de la sosire.

Cele 14 județe din România care se află pe lista „zonelor de risc”: Alba, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Vaslui, Vâlcea.

Autoritatile germane fac controale aleatorii atat la intrarea in tara cati si pe parcursul perioadei de izolare, iar in cazul nerespectarii masurilor, amenda poate ajunge pana la 25 000 euro.

Autoizolarea de 14 zile poate fi insa scurtata la 24 de ore in cazul in care cel care vine din zona de risc isi face un test COVID-19. In Germania, testarea este gratuita si poate fi facuta atat in aeroporturi cat si in parcarile autostrazilor, dupa intrarea in tara. In acest caz, cel care se testeaza are obligatia de a se izola doar pana la primirea rezultatului testului, aproximativ 24 de ore.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close