mariflor
gold freedom restaurant
mariflor
bosch angajeaza
alexander
centrul medical
cultura

Liceul Tehnologic “Somes” Dej, in proiect multilateral cu sase tari – VIDEO

Din luna august 2013, Liceul Tehnologic “Somes” Dej, face parte dintr-un proiect multilateral “Comenius”, impreuna cu unitati de invatamant din sase tari. Coordonatorul proiectului este o scoala din Cipru, dar din parteneriat mai face parte un colegiu vocational din Finlanda, o scoala gimnaziala din Polonia, o alta din Spania si un liceu din Italia. Scopul acestui proiect este acela de a aduna elevi din diferite medii, pentru realizarea unei cooperari interculturale si aprecierea diversitatii in Europa. De asemenea, subiectele abordate se refera la comunicarea lingvistica, informationala, cercetari asupra vietii de zi cu zi, traditii, produse culinare traditionale, dar si confruntarea cu prejudecatile intr-un mod creativ. Proiectul multilateral “Comenius” ii ajuta pe elevi sa isi largeasca orizontul intelectual si sa dobandeasca cunostinte despre alte culturi si traditii, dar si intalnirea propriu zisa a elevilor participanti, pentru a se compara si a sesiza diversitatea culturala. Elevii dejeni au participat pana acum la doua astfel de mobilitati, in noiembrie 2013, in Pamplona, Spania, si mai recent, in ianuarie, in Verona, Italia.

Miercuri, in Sala Mare a Primariei Dej a fost organizata o activitate de diseminare, in care participantii la proiect au prezentat in fata invitatiilor, printre care au fost parinti, elevi, cadre didactice si autoritati locale, realizarile proiectului Comenius.

Alice Solomean, director adjunct al Liceului Tehnologic “Somes” Dej, a declarat pentru Dejeanul.ro ca cei 23 de elevi de la unitatea invatamant dejeana, care sunt implicati in proiect, sunt entuziasmati si incantati sa participe la activitatile care au loc prin aceste parteneriate. Pe langa coordonatoarea proiectului, prof. Alice Solomean, au mai participat directoarea liceului, prof. Maria Mircea, si profesorii Alina Pop, Mihaela Pop, Daniel Dascalu, Ovidiu Solomean, Vasile Turi, Mihai Prodan si Liliana Toma.

Urmatoarea intalnire a proiectului Comenius “Tradition, Diversity and Acceptance” va avea loc in Romania, la sfarsitul lunii martie.

Articole Similare

3 Comentarii

  1. Multa bafta in continuare!Ramaneti tot asa uniti cum v-am lasat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close