publicitate
publicitate
publicitate
optim
Din Zona

Linie modernă, în valoare de jumătate de milion de euro, inaugurată la fabrica Sortilemn Gherla – VIDEO

O linie modernă, de ultimă generaţie, de finisaj a fost implementată şi inaugurată la fabrica Sortilemn din Gherla. Linia de ultima generaţie face parte din proiectul “Implementarea unei eficiente superioare în finisarea lemnului” din cadrul prgramului naţional “Inovare în industria verde din România”.

Evenimentul inaugural a avut loc, astăzi, la Sortilemn Gherla într-un cadru din care au făcut parte unul dintre acţionarii majoritari Sortilemn, Michael Brandhuber, directorul general Giurgiu Marius, managerul proiectului Lazăr Alina, responsabilii proiectului Nistor Diana, Ungur Gavril, Veja Florin, Caramaliu Monica, Pocol Felicia, liderul de sindicat Ioan Catinean şi primarul Marius Sabo.

Proiectul privind linia modernă a fost susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Granturile Norvegiene 2009-2014, în cadrul domeniului de finanţare Inovare în industria verde din România. Sortilemn Gherla a colaborat cu Innovation Norway, dar şi cu Stokke, o companie care furnizează articole de mobilier unice  pentru copii şi care a avut rolul de partener în cadrul proiectului. Alţi parteneri în respectivul proiect au fost DCC Management şi MDA Global Audit SRL Cluj.

Proiectul, în valoare de 545.145 euro, a fost implementat în doar 9 luni. Din această sumă, 268.000 euro au fost banii obţinuţi din fondurile norvegiene, în timp ce cofinanţarea s-a ridicat la suma de 277.145 euro.

Noua linie modernă de finisaj de la Sortilemn Gherla foloseşte lacuri pe bază de apă în producţie, astfel încât nu poluează mediul, iar manevrarea şi folosirea lor este mai uşoară. De asemenea, oferă muncitorilor un grad mai ridicat de siguranţă în folosirea noii linii. Mai mult, energia folosită de linia de finisaj este energie verde (care nu poluează) produsă în Centrală de Cogenerare pe biomasa.

În acest moment, la Sortilemn muncesc aproximativ 1000 de gherleni. Fabrica din Gherla este unul dintre principalii producatori de mobilier de pe piata locala si furnizor al concernului suedez IKEA.

Articole Similare

Un Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button