publicitate
publicitate
publicitate
 
Social si Cultura

LIVADA: Traieste cu doar jumatate de craniu. 2500 lei il pot face un om normal – VIDEO

Are doar 24 de ani si nevoie de  2500 lei pentru a deveni un om normal. Este trista poveste a unui tanar din localitatea clujeana Livada, victima unui accident de munca. Acesta a ramas fara o parte din craniu, dar nu isi poate permite o proteza care sa tina locul bucatii de os lipsa.

Pana acum 11 luni, Elvis Romeo Lingurar era un tanar normal, in putere, care lucra cu ziua pentru a-si ajuta parintii si pe cei 8 frati pe care ii are. Nenorocirea asupra lui s-a abatut intr-o zi de vineri, cand, chemat de un vecin, a mers sa ajute la demolarea unei scoli din Cluj-Napoca, pentru doar cateva lemne de foc.  S-a dezechilibrat si a cazut direct in cap de la patru metri inaltime, lovindu-se puternic de beton. “Colegii” de munca nu au incercat sa-l ajute. Au sunat la 112 si au disparut, lasandu-l singur, inconstient, intins pe jos. Cand au ajuns paramedicii la el, era in stare extrem de grava.  A stat cateva zile in coma, internat la Clinica de Neurochirurgie din Cluj Napoca, cu capul zdrobit, dar ca prin minune, si-a revenit. A fost supus unei interventii chirurgicale deoarece un cheag de sange s-a format in zona creierului. Dupa inca o saptamana de spitalizare,  a fost lasat acasa, dar a avut un soc in momentul in care s-a privit in oglinda. Din tanarul care era pana atunci, si care avea prietenii alaturi, a ramas singur, doar cu familia, si pe deasupra mutilat. Cei cu care lucra la demolarea scolii, desi ii sunt vecini, nu au avut in 11 luni curajul sa il priveasca in ochi si sa-i spuna de ce l-au abandonat. Romeo spune ca nu le poarta pica, dar nici incredere nu mai poate avea in ei.  In urma accidentului a ramas fara o bucata de craniu, in partea stanga, creierul fiind protejat doar de piele, putand oricand sa se loveasca accidental, lovituri care ar avea urmari grave. Daca pana inainte de accident muncea pentru a-si ajuta familia, acum nu mai poate. Medicii spun ca o face pe riscul lui. Nici daca ar vrea, nu ar avea cum. Dupa cateva zeci de minute de stat in picioare, i se face rau si ameteste. Totusi,  are o sansa. Este vorba de o interventie chirurgicala banala, prin care medicii de la Neurochirurgie i-ar monta o proteza metalica in locul bucatii de craniu care lipseste. Casa de Asigurari nu acopera insa costul protezei, adusa din Elvetia, care ar costa doar 2500 lei. O suma nu foarte mare pentru multi dintre noi, fiind vorba de sanatate, dar de neatins pentru el si familia lui.  Cu tot cu tratament, Romeo poate deveni omul de dinainte de accident, pentru aproximativ 5000 de lei.  Acesta locuieste in Livada, langa Gherla, impreuna cu parintii si cei opt frati, majoritatea mai mici decat el. Pentru a avea ce sa puna pe masa, isi risca viata zilnic, muncind cu ziua prin vecini sau prin Cluj-Napoca, in schimbul a doar cativa zeci de lei.

Cei care doresc sa il ajute pe Elvis Romeo cu bani pentru operatie, il pot contacta la numarul de telefon 0742615197.

 

Articole Similare

6 Comentarii

  1. L-am vazut prin cluj pe baiat. De nedescris… am ramas uimit cand l-am vazut. Merita ajutat. Autoritatile din gherla dej sa il ajute

  2. Casa de asigurari nu acopea costurile pentru ca muncea la negru…nu era asigurat… . Oricum, si daca era asigurat si platea contributii nu prea avea sanse sa ii se deconteze proteza.

    Deschideti un cont bancar sa putem ajuta mai usor 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close