publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWS

Localurile din Dej si Gherla se închid din aceasta noapte | Raman deschise terasele – VIDEO

Localurile, cafenelele, restaurantele si salile de jocuri de noroc din Dej si Gherla isi suspenda activitatea interioara incepand cu 6 octombrie, ora 00. Decizia a fost luata in cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, ca urmare a numarului mare de cazuri de infectare cu COVID-19 in cele doua orase. Masura ramane in vigoare pana cand rata de incidenta scade din nou sub 1,5 cazuri/1000 locuitori, adica sub 50 de cazuri in Dej.

Autoritatile spun ca s-a ajuns in aceasta situatie din cauza lipsei de responsabilitate de care dau dovada unii cetateni ai Dejului, care nu respecta nici cele mai elementare masuri sanitare. Daca numarul cazurilor continua sa creasca, la atingerea ratei de incidenta de 3 cazuri la 1000 locuitori (aproximativ 100 de bolnavi), autoritatile judetene nu se vor feri sa decida carantina totala pentru municipiul Dej.

Astazi s-a decis urmatorul lucru:

1.Suspendarea activității cu publicul, a tuturor operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice  și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, ÎN INTERIORUL CLĂDIRILOR. EXCEPȚII: se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice CARE NU SE CONSUMĂ ÎN SPAȚIILE RESPECTIVE.

2. Suspendarea activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienții cazați în hotel. EXCEPȚII: se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice CARE NU SE CONSUMĂ ÎN SPAȚIILE RESPECTIVE.

3.Suspendarea activității cu publicul a operatorilor economici licentiați în domeniul jocurilor de noroc.

4. Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în EXTERIORUL clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al președintelui ANSVSA.

Măsuri privind unitățile de ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR:

        Începând cu data de 06.10.2020, se trece la:

  • scenariul de funcționare 2 pentru toate unitățile de învățământ preuniveristar de pe raza Municipiului Dej, care nu își desfășoară la această dată, activitatea potrivit acestui scenariu;
  • scenariul de funcționare 3 pentru Colegiul Național “Andrei Mureșanu” Dej, deoarece 4 elevi au fost confirmati cu COVID-19.

De asemenea, incepând cu data de 07.10.2020, ora 07:00, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj (această măsură va fi respectată pe toată durata perioadei stării de alertă).

Nerespectarea obligației de a purta masca în zonele stabilite se consideră contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 2.500 lei

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close