publicitate
publicitate
publicitate
optim
Administratie | PrimarieBREAKING NEWS

Mai multi dejeni cer targ de Craciun in oras | Sunt sanse? Ce raspund autoritatile | SONDAJ

Mai multi dejeni si-au exprimat in ultima perioada dorinta de a fi organizat si in orasul nostru in targ de Craciun, la fel cum se fac in marile orase ale tarii. Casute ale vendorilor cu bunatati si produse traditionale, suveniruri, decoratiuni de iarna sunt doar cateva din lucrurile care ar aduce in zona centrala atmosfera de sarbatori. In majoritatea oraselor, targurile de Craciun au fost externalizate si organizate de firme private, tocmai pentru a se reduce banii cheltuiti din bugetul local, insa cei cu traditie in organizarea targurilor de Craciun nu prea sunt interesati de orase mici precum Dejul, deoarece puterea de cumparare este mai mica. Vom avea targ de Craciun la Dej? „Exista intentie!” transmite Primaria.

In continuare, mesajul unui grup de dejeni care cere organizarea targului de Craciun la Dej:

„Avand in vedere faptul ca se apropie Decembrie, o luna prin excelenta a cadourilor,  ne-am gandi la un proiect de anvergura, pentru care inca avem timp sa il pregatim, cu ajutorul oamenilor potriviti si cu multa bunavointa. Este vorba despre organizarea unui Targ de Craciun, in orasul nostru, pe intreaga durata a ultimei luni din an.
Un astfel de eveniment ar fi binevenit pentru orasul nostru, atat in plan social cat si economic. Amplasamentul acestuia ar fi Piata Bobalna, acum ca s-au finalizat in mare parte lucrarile. Astfel am avea o piata plina de culoare, de altfel mohorata, in rest. Chiar daca in luna ce vine, autoritatile in baza unui buget restrans sau deloc, vor pregati Parcul Mic de sarbatoare, organizarea unui targ ar aduce mai multi vizitatori si ar crea o altfel de atmosfera, in beneficiul tuturor…Ganditi-va la o piata plina de oameni bucurosi, care au in sfarsit un loc unde sa se bucure de atmosfera de sarbatoare, cu o roata panoramica, ciocolata calda, patinoar, scena, pe care se desfasoara zilnic concursuri, artisti locali care canta pro bono, expozitii, donatii, standuri pline de marfa, ce imprastie in aer aroma festiva… De ce nu am avea si noi un astfel de Targ de Craciun in oras? De ce in alta parte se poate si la noi in oras, nu? De ce tanjim sa mergem altundeva, cand am putea fi aici la noi acasa. Ar fi prea mare efortul? Nu s-ar gasi oamenii voitori, cu putere de decizie? Ce ne impiedica sa ne organizam si sa nu ramanem pasivi?”

Dejeanul.ro a transmis catre autoritatile locale mesajul transmis de dejenii care isi dorect un targ de Craciun in oras, iar din raspunsul primit…intentie exista. Iar daca evenimentele din zona centrala vor fi organizate sub forma unui targ, ramane sa vedem cu totii atunci.

„Se intenționează să se creeze o atmosferă de sărbătoare în zona centrală, căsuțe cu vânzare de produse alimentare și nonalimentare, achiziționate recent special pentru asta, scenă pentru desfașurarea de spectacole specifice perioadei, care vor fi susținute de elevi din școlile dejene, bradul și iluminat festiv, care va fi pornit cu ocazia Zilei Naționale a României”, transmite Primaria Dej.

Ati vrea sa se organizeze la Dej un targ de Craciun?
330 votes · 330 answers
×

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button