publicitate
publicitate
ads
 
BREAKING NEWSDin Zona

Maine incepe vaccinarea varstnicilor | Clujul, pregatit doar pe jumatate | In Dej, incepe de LUNI

Maine incepe oficial etapa a doua de vaccinare impotriva COVID-19, etapa in care sunt inclusi cei din afara sistemului medical. Mai exact, se vor putea imuniza cei din centrele sociale, persoanele care au peste 65 de ani, cepe cu boli cronice sau persoanele care deservesc activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurii critice.

In judetul Cluj, etapa a doua prevede vaccinarea oamenilor in 30 de centre de vaccinare, insa incepand de maine vor fi deschise doar 10 dintre acestea, in Cluj-Napoca si cate unul in fiecare municipiu. Motivele sunt mai multe, dar in mare parte cauza este numarul insuficient de doze de vaccin pentru deschiderea tuturor, existand o limita maxima de 60 de persoane vaccinate zilnic la fiecare centru. Majoritatea centrelor de vaccinare au fost amenajate in scoli sau sali de sport, iar lucrarile de compartimentare nu s-au incheiat peste tot.

In Dej, cele doua centre de vaccinare comunitare au fost infiintate la Scoala Gimnaziala nr. 5 si la parterul Policlinicii. Lucrarile de amenajare au costat pana acum 120 000 lei si se apropie de final. Autoritatile locale lucreaza acum la gestionarea personalului care va activa in cele doua centre, pentru ca, in fiecare este nevoie de cate 20 de asistenti medicali si 2 medici, plus personalul de la intrare care va face triajul. Va fi folosit personalul medical al Primariei, dar si medici din cadrul spitalului, care vor veni din timpul liber. Acestia vor lucra in doua schimburi, de la 8 – 14 si de la 14 – 20.

Primarul Morar Costan a declarat ca incepand de luni, centrul de la parterul policlinicii va deveni functional, urmand ca de marti-miercuri sa inceapa vaccinarea si in cel de la Scoala Generala Nr. 5, in functie de dozele transmise de DSP.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close