publicitate
publicitate
publicitate
 
Coronavirus (COVID-19)Din OrasDin ZonaEveniment

Mama si copil suspecti de coronavirus la Cluj | Kiturile de testare, aproape epuizate – FOTO

Creste numarul persoanelor aflate in autoizolare la domiciliu si in judetul Cluj, ca urmare a sosirii acestora din tari in care s-a confirmat prezenta coronavirusului. Astfel, conform procedurilor, chiar daca la sosirea in tara oamenii nu au prezentat simptome de imbolnavire, au fost sfatuiti de catre cei de la Directia de Sanatate Publica, ca la cel mai mic semn de boala sa anunte medicii acestei institutii iar mai apoi sa sune la 112.

Au fost zeci de astfel de apeluri in ultimele zile, lucru care a facut ca in anumite momente ambulantele sa stea la rand la Spitalul de Boli Infectioase din Cluj, in locul de primire al pacientilor suspecti de coronavirus.

La fel s-a intamplat si aseara, cand la spital a ajuns cu ambulanta o mama si fiul ei in varsta de aproximativ 2 ani, carora le-au fost recoltate probe care vor fi analizate in laborator pentru a se afla daca sunt purtatori de coronavirus. Cei doi s-au intors recent din Spania si se aflau in autoizolare, insa aseara s-au simtit rau.

In acelasi timp la spital a ajuns si pacientul confirmat ca este infectat cu COVID-19, adus aici din judetul Mures pentru a fi internat.

Prefectul judetului Cluj a declarat ca aparatura din laborator la care sunt facute analizele pentru COVID-19 functioneaza la capacitate maxima si analizeaza 70 de probe pe zi. In Cluj au fost primite insa doar 400 de kituri de testare, care aproape s-au epuizat, insa este posibil ca in cursul zilei de astazi sa soseasca altele.

 

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close