publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWSDin ZonaEveniment

Minore din Cluj, obligate de bunici sa cerseasca | Ce pedepse primeau daca nu faceau destui bani – FOTO

O femeie in varsta de 53 de ani din Cluj-Napoca a fost retinuta de procurorii DIICOT, fiind banuita ca in ultimii 10 ani si-a exploatat cele doua nepoate minore prin cersetorie. Daca nu adunau suficienti bani din cersit, fetele erau arse cu tigara, inchise intr-un canal si taiate cu lama pe maini si pe fata. Mai mult decat atat, acestea aveau si o norma zilnica pe care era obligatoriu sa o atinga – 800 lei.

Procurorii DIICOT spun ca in perioada 2009-2019, femeia adapostea in locuinta ei cele doua minore, de 12 si 17 ani, pozand intr-o bunica grijulie cu nepoatele ei. In urma cercetarilor s-a stabilit insa ca profitând de imposibilitatea victimelor de a-și exprima voința, prin constrângere și abuz de autoritate, a obligat minorele să practice cerșetoria, în beneficul său,  în zona unui complex comercial de pe raza municipiului Cluj-Napoca, situat în apropierea locuinței sale.

Procurorii mai spun ca in urma verificarilor efectuate la D.G.A.S.P.C. Cluj, s-a stabilit faptul că minorele s-au aflat în atenția acestei instituții încă din anul 2010, când au fost internate, în mod repetat, într-un adăpost de zi și de noapte, deoarece au fost găsite pe străzi la cerșit de către organele de poliție sau cele ale jandarmeriei.

Minorele erau agresate fizic de către cei doi bunici, arse cu țigara, tăiate pe față sau pe mâini, băgate într-un canal din curte plin cu apă și închise afară, fiind lăsate să doarmă pe străzi dacă nu obțineau din cerșit sume cuprinse între 400 și 800 de lei zilnic.

In cursul zilei de ieri, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au efectuat o percheziție domiciliară, cu ocazia căreia la locuința inculpatei au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 3 telefoane mobile, suma de 1950 euro şi mai multe înscrisuri.

De asemenea, în cauză există suspiciunea  că, în cursul anului 2018, nora inculpatei, în vârstă 29 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, cu capacitate de a munci, a apelat în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, prin folosirea a doi minori în vârstă de 3 şi 9 ani.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close