publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
Din OrasOPINIE

NE PLACE LA DEJ | Caii galopează liberi pe străzi, pentru că…mobilitate urbană – VIDEO

Nu multe sunt optiunile de raspuns atunci cand esti intrebat ce anume iti place la Dej. Parcul Balnear Toroc, Padurea Bungar (in curand) sau zona de agrement de pe “Balta” ar putea fi unul dintre aspectele bune cu care sa ne mandrim in fata celor care ne viziteaza orasul. Dar, si proiectele de mobilitate urbana. Autobuze electrice, piste de biciclete, zone pietonale si, mai nou (sau nu prea), zone de galopat.

Un cal a fost surprins galopand fara nicio retinere, in traficul liber de duminica din Dej. Animalul care parea destul de sigur de traseul pe care il avea de urmat, a inaintat pe strada Avram Iancu, dinspre Dealul Florilor, iar mai apoi si-a continuat drumul pe strada Regina Maria.

Nu este pentru prima data cand animalele domestice, dar specifice gospodariilor de la tara, isi fac loc singure in traficul din Dej.

Caii, spre exemplu, prefera cartierul Dealul Florilor, nu de putine ori locuitorii de acolo intalnindu-i dimineata cand ieseau din bloc.

Oile, in procesul lor de transhumanta, au ales intotdeauna arterele principale din oras…si ca loc de popas erau statiile de autobuze, neelectrice pe atunci.

In schimb, porcii, au preferat intotdeauna in orasul nostru zonele din apropierea apei, dar uneori, in cazuri izolate, au tins sa ajunga si spre zona centrala sau chiar politica, pentru ca…ciolanul e tot ciolan…indiferent ca e porc crescut la tara sau la oras.

Nota Redactiei: Acest articol este un pamflet, dar pozele sunt 100% reale

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close