mariflor
gold freedom restaurant
mariflor
bosch angajeaza
alexander
centrul medical
BREAKING NEWSDin OrasSocial si Cultura

Noaptea Muzeelor 2022 | Dejenii au mers in numar mare la Muzeul Municipal – VIDEO

Noaptea Europeana a Muzeelor, eveniment organizat si in acest an la Dej, s-a bucurat de un interes major. Sute de dejeni de toate varstele au mers pana la aceasta ora la Muzeul Municipal Dej, pentru a lua parte la activitatile organizate in aceasta seara. Concert de muzica live, ateliere de sculptura si de tesut, tehnici de supravietuire, lupte intre gladiatori si diferite expozitii. De toate se pot bucura dejenii pana la miezul noptii.

Evenimentul a inceput la ora 17, cand Cercetasii Romaniei le-au explicat celor prezenti cum se pot orienta folosind busola, cum pot face diferite tipuri de noduri dar si principalele tehnici de prim-ajutor. Cei prezenti au putut invata de la Doina Panov cum se tesea in perioadele demult apuse, dar au putut invata si sa sculpteze in lemn. Toate acestea s-au desfasurat pe o coloana sonora creata live de Szekely Pal.

Asociatia Terra Dacica Aeterna a pus in scena celebrele lupte intre gladiatori, iar Clubul de Robotica din cadrul Colegiului National “Andrei Muresanu” au facut demonstratii cu cel mai nou robot realizat de ei, care stie sa stranga singur jucariile imprastiate pe podea. Iubitorii de arta au putut vedea operele realizate de Tudor Costin, dar si o expozitie de fotografie a artistului Cristian Lipovan.  Artistul Tudor Costin a realizat o instalatie artistica in timp real, dedicata razboiului din Ucraina.

Muzeul Municipal Dej ramane deschis pana la ora 24, iar intrarea este libera.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close