publicitate
publicitate
publicitate
optim
BREAKING NEWSDin ZonaNationale&Internationale

Noi restrictii pe Autostrada A10 – Sebes – Turda | Au aparut noi surpari si gropi in asfalt – VIDEO

Cu restrictii de viteza si gropi. Asa sunt intampinati soferii care circula pe Autostrada A10 de la Sebes la Turda, inaugurata in urma cu nici 3 ani. Din cauza alunecarilor de teren, pe partea carosabila au aparut noi denivelari, astfel ca CNAIR a impus noi restrictii, la nici 30 de zile de la ridicarea altora. 

Primele probleme sunt chiar la km 0+940 – km 1+380, pe breteaua care leaga autostrada A10 de A1. Partea carosabila a fost brazdata de gropi, dupa ce asfaltul s-a macinat in mai multe locuri. Gropile au aparut pe o portiune reasfaltata nu cu mult timp in urma, tot din cauza unor cratere formate in primavara. Pe banda 1 nu se mai circula deloc, iar pe a doua a fost impusa o restrictie de 40 km/h. 

 

Iar pe celalalt sens de mers, Sebes – Turda, la kilometrul 16, pe o portiune de 200 de metri, taluzul de pe margine, banda de urgenta dar si prima banda de circulatie au inceput sa se surpe. Crapatura e tot mai mare de la o zi la alta si se mai poate circula doar pe banda dinspre axul autostrazii. Noile probleme vin la mai putin de o luna de cand in acelasi loc, un tronson lung de 50 metri a fost reconstruit de la zero, tot din cauza surparilor.

Si de aceasta data , lucrarile trebuie facute tot pe cheltuiala cosntructorului, pentru ca autostrada este in garantie.

„Antreprenorul realizeaza o noua expertiza care va stabili cauzele aparitiei degradarilor. Pentru elaborarea acestei expertize sunt necesare date privind monitorizarea apei subterane. Se realizeaza noi foraje pentru a stabili variatia sezoniera a nivelului apelor freatice. Lucrarea se afla in perioada de garantie, reparatiile se realizeaza pe cheltuiala Constructorului, iar garantia se va prelungi cu perioada efectuarii lucrarilor. DRDP Cluj asigura doar efectuarea lucrarilor de intretinere curenta, iar degradarile aparute vor fi remediate de catre Antreprenor in baza prevederilor contractului de proiectare si executie” transmite DRDP Cluj.

Autostrada A10 (Sebes – Turda) are o lungime de 70 de kilometri si leaga A1 de A3. A fost inaugurata in decembrie 2021, cu doar cateva zile inainte de alegerile parlamentare. E singura autostrada din Romania, construita cap-coada dupa 1989, dar si cea mai scumpa. In medie, fiecare kilometru a costat 10 milioane de euro.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button