publicitate
publicitate
publicitate
optim
Administratie | PrimarieDin Oras

„Nuntile de aur”, sarbatorite si in acest an la Dej | „Biletul” de intrare e dosarul cu șină

Primăria Municipiului Dej continuă și în acest an să organizeze tradiționalul eveniment „Nunțile de Aur”, prin care sunt celebrate cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsnicie. Numai ca, in loc sa obtina datele de la Evidenta Persoanelor asa cum face orice alta administratie locala, functionarii Primariei Dej ii pun pe drumuri pe cei care ar trebui sa fie doar invitati la momentul aniversar. Astfel, cuplurile trebuie sa intocmeasca un dosar, sa completeze o cerere si sa depuna copii dupa diferite acte, lucruri pe care Primaria Dej le poate obtine de la Evidenta Populatiei. 

Primaria Dej a transmis ca sotii care aniversează în acest an 50 de ani de la căsătorie pot completa și depune cererile pentru „Nunțile de Aur” la Biroul Registratură din cadrul Primăriei Municipiului Dej, zilnic, de luni până vineri, între orele 08:00-16:00.

La cereri se vor anexa copii după următoarele documente:

– Buletinul/Cartea de identitate a soțului

– Buletinul/Cartea de identitate a soției

– Certificatul de căsătorie

DATA LIMITĂ DE DEPUNERE ESTE 30 IUNIE 2023!

Conform unei legi intrata in vigoare la inceputul acestui an, care vizează debirocratizarea sistemului administrativ, institutiile publice au OBLIGATIA de a obtine singure copiile unor documente direct de la institutiile care au emis acele acte, fara a le solicita persoanei in cauza.
Extras din lege:

(1) Se interzice instituțiilor publice și organelor de specialitate ale administrației publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluționării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituții publice sau organe de specialitate ale administrației publice centrale. 

(2) Instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice centrale solicită entităților care au emis documentele prevăzute la alin.(l), în format electronic, copii sau extrase ale acestora…”

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button