BREAKING NEWSDin Zona

O noua surpare pe Autostrada Transilvania, in judetul CLUJ | Restrictie de 60 km/h – VIDEO

Avem putine autostrazi, dar nu prea avem noroc nici de acestea. Au aparut noi probleme pe Autostrada Transilvania, in judetul Cluj, din cauza alunecarilor de teren. Este vorba despre lotul dintre Nadaselu si Gilau, pe care soferii il cunosc drept “Autostrada Muzeu”. Pe o portiune de cativa kilometri, in mai multe locuri, taluzul a luat-o la vale, cu tot cu rigolele de scurgere. In zona, viteza de circulatie a fost limitata la 60 de km pe ora, iar acum, pentru ca lucrarea este inca in garantie, constructorul ar trebui sa remedieze totul pe propria cheltuiala.

Surparea taluzului s-a produs in zona kilometrului 52, pe sensul de mers de la Nadaselu la Gilau. Pe portiuni lungi chiar si de zeci de metri, taluzul de pe margine a alunecat pana aproape de partea carosabila, ducand la vale inclusiv rigolele de scurgere a apei, si in unele locuri, tone de bolovani care aveau rolul de a-l stabiliza. Pentru ca au aparut denivelari si in asfalt, o banda de circulatie a fost inchisa, iar viteza de circulatie a fost limitata la 60 de kilometri pe ora.

Reprezentantii CNAIR spun ca alunecarile s-au produs din cauza cantitatilor insemnate de precipitatii din ultimele saptamani, dar mentioneaza ca autostrada se afla in perioada de garantie.

“CNAIR a notificat antreprenorul pentru remedierea defectiunilor aparute, in cel mai scurt timp. Lucrarile vor fi executate pe cheltuiala acestuia”, ne-au transmis reprezentantii companiei de drumuri.

Surparile nu sunt o noutate pe acest tronson de drum, pentru ca probleme au aparut atat in timpul construirii lui cat si dupa aceea, iar noi surpari pot sa apara oricand, pentru ca terenul in zona respectiva este extrem de instabil si imbibat cu apa.

Lotul de autostrada de la Gilau la Nadaselu a fost inaugurat in anul 2018, desi era finalizat in 2016. Pentru ca lipsa unui pod peste Raul Somes a impiedicat deschiderea circulatiei timp de doi ani, tronsonul a fost “botezat” drept “Autostrada Muzeu”.

Totul a costat 260 milioane lei.

Articole Similare

Close
Close