publicitate
publicitate
publicitate
 
Din ZonaEveniment

Parintii cer ANULAREA Evaluarii Nationale din acest an | Au facut si PETITII ONLINE

Mai multi parinti care au copii in clasa a opta ii cer ministrului educatiei sa amane Evaluarea Nationala sau chiar sa o anuleze, iar admiterea la liceu sa fie facuta pe baza mediilor din clasele V-VIII. Parintii spun ca trecerea la invatamantul online a fost prea brusca, iar aceste schimbari ar schimba randamentul elevilor la examen. Temerile parinitilor sunt confirmate si se psihologi.

Maria Mermezan, un psiholog cu 20 de ani de experienta si mama unui elev de clasa a opta a initiat o petitie online prin care cere amanarea cu cel putin o luna a Evaluarii Nationale. In calitate de specialist, femeia a mentionat si in petitie ca atunci când copilul lucrează sub presiune, tendința de a greși este mult mai mare, iar lipsa unor antrenamente de simulare a examenului ar putea fi destul de incomodă pentru toți copiii.

“Trecerea la învățarea online a fost făcută foarte rapid, peste noapte, cu multe carențe, copiii nu au fost pregătiți pentru astfel de metode.  Din aceste motive, rog toți profesorii responsabili sa voteze petiția. Cred ca ei simt mai autentic decât oricine ca nu pot ajuta semnificativ în momentele acestea. Sunt convinsă că se implică cu adevărat în acest proces de învățare online, însă, oricât se străduie, rămâne aproape imposibil să asigure pregătirea reală pentru un examen de maturitate în asemenea condiții.   Și cred că realizăm, noi toți cei care suntem aproape de copii, cât de nerealist este ce ni se cere. Efectiv, timpul este prea scurt pentru a putea asigura atât adaptarea la online, cât și conectarea și pregătirea reală. Practic, in acest moment, datele de examen au fost fixate ca si cand totul ar fi decurs normal. Or stim bine ca nu e asa…”, arata femeia in descrierea petitiei.

Mama elevului de clasa a opta si alti 250 de partinti din Cluj care au semnat pana acum propun amânarea examenului cu o luna și gasirea unor variante eligibile si realiste de pregatire.

PETITIA POATE FI SEMNATA AICI – CLICK

Printr-o alta petitie, o alta mama din Cluj cere anularea totala in acest an a examenului de Evaluare Nationala, pentru ca admiterea la liceu sa se faca pe baza mediei din gimnaziu. Aceasta petitie a strans deja 35 000 semnaturi.

PETITIA POATE FI SEMNATA AICI – CLICK

Si reprezentanții Asociației Generale a Învățătorilor din Romania propun renunțarea la susținerea Evaluării naționale și a Bacalaureatului în acest an, iar situația școlară să fie calculată pe baza mediilor anuale și din semestrul I.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close