publicitate
publicitate
publicitate
 
Din ZonaEveniment

O parte a drumului judetean din Manastirea a luat-o la vale | Consiliul judetean ignora problema – FOTO

O parte a Drumului Judetean 172F a luat-o la vale la intrare in localitatea Manastirea. Problema pe acel sector de drum este mai veche, insa precipitatiile din ultima perioada au produs si alunecari de teren, iar partea carosabila s-a surpat, traficul fiind restrictionat pe un singur sens. Drumul se afla in administrarea Consiliului Judetean Cluj, iar in aceste conditii, autoritatile locale din comuna Mica sunt legate la maini, putand doar sa sesizeze problema administratorilor soselei.

“Deși am făcut mai multe adrese către Consiliul Județean Cluj, în care am prezentat starea deplorabilă a drumului, până în prezent nu s-a luat nici o măsură. Mai mult, în comuna Mica au fost afectatăe 80 de ha de teren arabil. Din păcate, pentru comuna Mica nu s-au găsit fonduri de la bugetul de rezervă al Consiliul Judeţean Cluj, faţă de alte comune care, în urma inundaţiilor, au beneficiat de sume importante de bani pentru eliminarea efectelor produse de calamităţile naturale. Dincolo de aceste aspecte, care nu ar trebui deloc neglijate de către conducerea CJ Cluj, drumul reprezintă un real pericol pentru cei care îl tranzitează, iar cetățenii care își au locuințele în zonă pot avea în orice moment probleme din cauza alunecărilor de teren. Eu, ca și primar, nu pot privi nepăsător această situație, care poate oricând duce la o nenorocire sau pierderi de vieți omenești”, a declarat Tiberiu Zelencz, primarul comunei Mica.

Edilul din Mica ii roaga pe cei responsabili sa ia atitutdine si sa faca toate demersurile necesare pentru ca muncitorii sa intervina in cel mai scurt timp in zona.

“Nu vreau să cred că este vorba despre indiferența celor cu putere decizională în acestă direcție, și nu vreau să cred că prioritățile sunt pe criterii politice, pentru că problemele unei comunități nu trebuie privite prin prisma coloraturii politice. Am încredere că se vor lua măsuri urgente în ceea ce privește DJ 172 F. Consider că și cetățenii comunei Mica merită atenția Consilului Județean Cluj, iar siguranța lor este mai presus decât orice culoarea politică”, a mai adaugat Tiberiu Zelencz.

 

Articole Similare

2 Comentarii

  1. Este o problema cu modernizarea și reabilitarea drumurilor județene și comunale. De multe ori acestea sunt asfaltate pe un pat subțire de macadam (piatra concasata) fapt ce duce la degradarea rapida a acestora. Reabilitarea trebuie făcută după măsurarea intensității traficului și mai ales a tonajului pe osia autovehiculelor ce le tranzitează. Sunt drumuri județene și comunale supuse unui trafic de autovehicule grele la care fundația acestora nu rezista. Se mai întâmpla asemenea cazuri și pe unele drumuri naționale desprinse din axele principale de comunicații rutiere și notate cu cifra axei respective și cu o litera diferită de A , B sau C. In aceste cazuri se arunca banii pe apa Sâmbetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close