mariflor
gold freedom restaurant
mariflor
bosch angajeaza
alexander
centrul medical
BREAKING NEWSDin Oras

Parteneriat intre Primaria Dej si Consiliul Judetean pentru centura de ocolire a viitoarei centuri a orasului

Consiliul Județean Cluj va dezbate în cadrul ședinței ordinare de maine, proiectul de hotărâre privind aprobarea acordului de parteneriat cu municipiul Dej, în vederea implementării proiectului „Varianta de legătură între străzile 1 Mai (DN1C) și strada Bistriței din municipiul Dej”. Proiectul este o varianta mai simpla a centurii de ocolire despre care se vorbeste de atatia ani si pe care Ministerul Transporturilor nu a mai considerat-o prioritara.

Parteneriatul va fi incheiat deoarece doar Consiliul Judetean este institutia eligibila care poata sa  obtin fonduri europene pentru un astfel de proiect de infrastructura in cadrul Programului Operational Regional. 

Conform Acordului de parteneriat, Consiliul Județean va pregăti proiectul și îl va depune pentru finanțare prin aplicația MYSMIS, gestionată de Ministerul Fondurilor Europene. În acest timp, Primăria Dej va realiza studiul de fezabilitate și celelalte documentații tehnico-economice, respectiv va pune la dispoziție terenul necesar demarării investiției. 

Centura ocolitoare a municipiului Dej, în lungime de 1,690 km, a fost desemnată de Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest drept proiect strategic de importanță majoră pentru următoarea perioadă de programare 2021-2027.

Articole Similare

2 Comentarii

  1. In veci purure amin nu vedem centura la Dej. Discutia asta se poarta de cate ori vin ceva alegeri ca minciuna de propaganda electorala si intotdeauna insotita de sintagma “de data asta chiar se face”. Statul roman nu e in stare sa reabiliteze si sa largeasca eventual actualul pod peste Somes care ar rezolva partial problema congestionarii traficului in zona. Ca sa nu mai vorbim de proiectul de “mobilitate urbana” (drumul de la Competrol pana la iesirea din Dej spre Cuzdrioara) pe fonduri europene care ar fi trebuit sa fie gata la 31.12.2021 nici acuma nu e gata si mai dureaza cred inca un an sau doi in ritmul in care se lucreaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close