publicitate
publicitate
publicitate
optim
Din ZonaEveniment

Politia Animalelor, ancheta la Manasturel | Caine legat de picioare, gasit mort in sant – FOTO

Politistii Biroului de Protectia Animalelor au deschis o ancheta la Manasturel, pentru uciderea unui animal, cu intentie si fara drept, dupa ce pe marginea unui drum care duce la Somes a fost gasit cadavrul unui caine, legat de picioare. Exista suspiciunea ca animalul a fost omorat in mod violent, astfel ca a fost deschis un dosar penal.

Descoperirea a fost facuta de un tanar care isi plimba cainele prin zona respectiva. Acesta a gasit intr-un sant cadavrul unui caine, legat de picioare cu o sfoara de rafie. A sunat la 112, iar la fata locului au fost trimisi politistii de la Biroul de Protectie Animalelor, dar si reprezentanti de la Directia Sanitar Veterinara. Animalul era deja in putrefactie, dar cadavrul a fost ridicat pentru a fi dus la USAMV unde urmeaza sa ii fie efectuata necropsia pentru a se afla cauza mortii. Acesta nu avea CIP, astfel ca in acest moment se fac cercetari si pentru identificarea proprietarului.

Daca in urma necropsiei se va stabili ca patrupedul a avut parte de o moarte violenta, iar autorul va fi identificat, risca pana la 7 ani de inchisoare.

Va reamintim, anul trecut a fost inasprita legea care protejeaza animalele de abuz.

Astfel, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani schinguirea animalelor, organizarea de lupte între animale sau cu animale dar și zoofilia. De asemenea, au fost majorate amenzile si pentru nerespectarea obligației stăpânilor de a oferi animalelor un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, posibilitatea de mișcare suficientă, îngrijire și atenție sau asistență medicală sau ABANDONUL. Aceste fapte se sanctioneaza cu amenda cuprinsă între 3.000 și 12.000 lei.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button