aeroport cluj

alexander internatinoal
Din Zona

Politist de la Biroul Rutier Cluj, pozitiv la DRUGTEST | Avea si numere expirate

Un politist in varsta de 38 de ani, angajat al Biroului Rutier Cluj, a iesit pozitiv la testarea cu aparatul drugtest, fiind oprit in trafic de colegi. In plus, numerele rosii de pe autoturism ii erau expirate. Barbatul va fi din nou cercetat disciplinar, dupa ce era deja pus la dispozitia instantei, fiind cercetat intr-un dosar de viol. Lucra in continuare in politie, dar pana la verdictul judecatorilor avea atributiuni limitate si facea doar munca de birou. Daca rezultatele IML confirma ca a consumat droguri inainte de a urca la volan, risca sa fie dat afara.

Conform unui comunicat IPJ Cluj, la data de 6 iulie în jurul orei 14.00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Eroilor, din localitatea Florești. La volanul autoturismului se afla un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, iar din verificări s-a constatat că acesta are calitatea de polițist, încadrat la I.P.J. Cluj. Cel în cauză a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu prezintă probă în dosarul penal, bărbatul fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat rezultat negativ. Totodată, verificarea documentelor autoturismului au condus la stabilirea faptului că autorizația de circulație provizorie era în afara termenului de valabilitate. În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor interzise și punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, urmând ca aspectele constatate să fie transmise unității de parchet competente. Totodată, conducerea inspectoratului a dispus demararea de verificări pe linie internă, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. Facem precizarea că la momentul depistării, bărbatul de 38 de ani se afla în afara orelor de program. De asemenea, începând cu luna martie 2023, acesta se afla la dispoziția unității, îndeplinind sarcini și atribuții de serviciu stabilite de conducerea unității, ca urmare a unui dosar penal aflat în desfășurare. Inspectoratul de Poliție Județean Cluj se delimitează ferm de orice activitate aflată în afara normelor prevăzute de lege și sprijină activități penale aflate în desfășurare, urmărindu-se astfel asigurarea unui serviciu în slujba comunității bazat pe profesionalism și transparenta”, se arata in comuncatul politiei.

Barbatul era cercetat intr-un dosar de viol, dupa ce in noiembrie 2022 a fost acuzat de o tanara ca in timp ce se afla la o petrecere, ar fi agresat-o sexual. A stat in arest preventiv 30 de zile, iar mai apoi a primit control judiciar, avand voie sa munceasca in continuare la Biroul Rutier.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button