publicitate
publicitate
publicitate
 
ActualitateBREAKING NEWSDin Oras

Pompier din Dej, erou in timpul liber | A salvat un batran acrosat de tren

Un pompier din cadrul Detasamentului de Pompieri din Dej a demonstrat saptamana trecuta ca pentru el, a fi pompier nu este doar o meserie.

Plutonierul major Mărginean Vasile se indrepta spre casă, după ce ieșise din tura de serviciu, când a văzut un bărbat rănit de un tren, care tocmai plecase din stația CFR Gherla

Bărbatul rănit, trecut de 80 de ani, a încercat să se urce în tren din mers, moment în care piciorul stâng i-a fost prins și zdrobit de la genunchi în jos de roata garniturii de tren. Cu o experiență de peste 11 ani în cadrul echipajelor de prim-ajutor SMURD, pompierul a realizat pe loc agonia prin care trecea bărbatul și într-o suflare i-a sărit în ajutor.

Alături de acesta au venit și polițiștii de la Postul de Poliție Transporturi feroviare Gherla (agent șef principal Chiș Iuliu Gabriel și agent șef adjunct Claudia Rad), care au solicitat intervenția unei ambulanțe prin numărul unic de urgență 112

Rănile sângerau masiv, iar pierderea de sânge putea să-i fie fatală, dacă nu reușea să fie redusă printr-un garou improvizat dintr-o curea, strânsă puternic în jurul piciorului.

După sosirea echipajului de ambulanță pompierul a continuat sprijinul său pentru a urca și fixa rănitul pe targă, l-a dezbrăcat pentru a-i putea fi administrate lichide prin perfuzii, l-a acoperit cu folia de protecție termică, i-a pus electrozii pentru monitorizare și i-a luat tensiunea.

Polițista l-a însoțit în ambulanță până la spitalul Gherla, unde a fost pregătit pentru a fi transportat la UPU-SMURD Cluj-Napoca.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close