ads
publicitate
 
Coronavirus (COVID-19)Din Zona

Poștaș din judetul Cluj, CONFIRMAT cu COVID-19 | Saptamana trecuta impartea pensiile – VIDEO

Ancheta epidemiologica de amploare in comuna Tritenii de Jos din judetul Cluj. Factorul postal care deserveste patru localitati a fost confirmat cu noul coronavirus, iar in ultimele doua saptamani a impartit satenilor pensiile si alocatiile. Acum, oficiul postal din comuna a fost inchis, iar cei de la DSP incearca sa ii identifice pe toti cei care au intrat in contact cu el.

Saptamana trecuta, inainte de Paste, tocmai pentru ca postarita sa nu intre in casa fiecarui satean, s-a decis ca banii sa fie impartiti in scoala din localitate, iar rand pe rand, localnicii sa mearga acolo. Unii sateni spun ca factorul postal avea o stare de sanatate nu prea buna si tusea continuu. Femeia avea fata acoperita cu o masca de protectie dar nu avea si manusi. Inainte de Paste, cand a vazut ca se simte din ce in ce mai rau, femeia s-a prezentat la spitalul din Campia Turzii, unde medicii i-au prelevat probe si a fost testata. A doua zi a venit si confirmarea: angajata postei este infectata cu noul coronavirus.

“Ancheta epidemiologică este în curs de realizare de către DSP cu sprijinul IPJ, având în vedere numărul mare de posibili contacti (în jur de 240, aici fiind incluși toți din familiile cu care a interactionat). Intre timp oficiul poștal din comuna va fi închis pt câteva zile, până se realizează procedurile de decontaminare a spațiului. Colegii cu care a interactionat factorul poștal rămân în izolare. La fel toți cei cu care a interactionat. Avem echipaj permanent acolo care patrulează și monitorizează respectarea restricțiilor. Cam acestea sunt informațiile acum, după ce am revenit de acolo”, a declarat Mircea Abrudean, prefectul judetului Cluj.

Conform medicilor, femeia are o forma medie de COVID-19.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close