publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWSCoronavirus (COVID-19)Din Zona

Prefectul Clujului: “Anuntati-va rudele sa nu vina in tara de Paste. Intra in izolare sau carantina” – VIDEO

“Va rog sa va anuntati rudele, prietenii si cunostintele care intentioneaza sa vina de sarbatori acasa, de faptul ca nu vor petrece sarbatorile in conditii normale, vor sta in izolare la domiciliu impreuna cu familia, sau in carantina in locatii amenajate…”, este mesajul prefectului de Cluj pentru cetatenii judetului, ca o masura de prevenire a raspandirii COVID-19.

Mircea Abrudean a mai adaugat in cadrul declaratiei pe care a sustinut-o ieri la Prefectura ca odata cu romanii intorsi din strainatate vor intra in izolare la domiciliu pentru 2 saptamani si rudele lor sau toate persoanele cu care intra in contact.

“Rugamintea mea este sa ii indrumati sa nu vina acasa de sarbatori, pentru ca nu vor petrece sarbatorile asa cum se cuvine”, a incheiat Abrudean.

Conform ultimelor masuri luate de autoritati, toate persoanele care intra in tara si vin din zona ROSIE din care fac parte: Regiunea Hubei din China, Coreea de Sud, Iran sau ITALIA (indiferent de regiune), intra direct in carantina intr-unul dintre centrele amenajate special pentru acest lucru.

Iar persoanele care vin din tari in care au fost confirmate cel putin 500 de cazuri de coronavirus sunt obligate sa ramana izolate la domiciliu 2 saptamani.

Aceste tari sunt: Austria, Belgia, Coreea de Sud (alta zona decat cea rosie), Danemarca, Elvetia, Franta, Germania, Japonia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, China (restul tarii fata de zona rosie), Spania, SUA si Suedia. Politistii nationali si locali vor urmari indeaproape aceste persoane, iar in cazul in care se constata ca nu respecta masura autoizolarii, vor aplica amenzi intre 10 000 si 20 000 lei.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close