publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWSDin Zona

Premiera la Cluj | Parkinguri etajate pentru biciclete intre blocuri – VIDEO

Premiera la Cluj-Napoca. Dupa ce in urma cu cativa ani acolo au ajuns primele autobuze electrice din tara, pentru a reduce poluarea, de aceasta data tot pentru a incuraja transportul alternativ si a-l face cat mai usor,  au fost amenajate, intre blocuri, parking-uri etajate pentru biciclete. In acest fel, oamenii nu mai sunt nevoiti sa isi care bicicletele pe sus in scarile de bloc.

Noile parkinguri au fost amenajate pe locurile in care pana recent erau garaje de pe vremea comunismului. Aceste garaje au fost demolate pentru a mari numarul locurilor de parcare, dar s-au creat facilitati si pentru cei care folosesc mijloace de transport alternative si nepoluante. Accesul in parking se face doar pe baza de cartela, astfel ca proprietarul bicicletei nu risca sa ramana fara ea daca o lasa acolo peste noapte. Accesul pe baza de cartela nu este singurul element de siguranta, pentru ca si dupa ce bicicleta a fost fixata intr-unul dintre cele 50 de rasteluri, aceasta este asigurata din nou, iar daca cineva incearca sa ia bicicleta sau sa o scoata din suport, proprietarul este avertizat prin SMS. Pe langa toate acesteam zona este supravegheata video, este si iluminata, iar toata alimentarea se face cu ajutorul panourilor solare.

Pana in momentul de fata au fost amenajate doua astfel de parkinguri in oras, dar autoritatile au de gand sa extinda proiectul, pentru a-i incuraja pe oameni sa foloseasca mijloace alternative de transport. Pretul unui astfel de parking cu 50 de locuri este de aproximativ 100 000 lei.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close