ads
publicitate
 
Actualitate

Presedintele Consiliului Judetean Cluj nu vrea prefect de la UDMR | Ameninta cu demisia

Reactii neasteptate vin din directia Consiliului Judetean Cluj, dupa numirea in functia de prefect a unui membru UDMR. Alin Tise ii cere premierului Romaniei sa numeasca un nou prefect, membru PNL, in caz contrar, se gandeste chiar sa isi dea demisia din partid. Tise i-a transmis premierului ca numirea lui Tasnadi Szilard (UDMR) în funcția de prefect in locul lui Mircea Abrudean, este o „greșeală enormă” care trebuie îndreptată.

Mai jos, scrisoarea integrala a presedintelului Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise:

În atenția domnului Prim-Ministru Florin-Vasile Cîțu

Stimate domnule Prim-Ministru,

Numirea noului Prefect de Cluj este inadmisibilă pentru noi ca membri ai PNL Cluj. Spun asta în calitate de fost Prefect de Cluj, Senator și actualmente la al treilea mandat de Președinte al Consiliului Județean Cluj (din care două mandate ales prin vot direct de către cetățenii județului Cluj). Negocierile politice nu au ținut cont de performanță și profesionalism. PNL deținea postul de Prefect de Cluj. Consecințele politice ale acestui gest pentru noi, ca partid politic, sunt de neimaginat aici la Cluj. Sunt anumite limite și în negocierile politice, chiar într-un Guvern de coaliție. Foarte mulți clujeni și colegi de partid sunt în asentimentul meu că trebuie să luăm poziție fermă și fără echivoc. Eu am făcut-o, și o voi face, mergând până la demisia mea din PNL. Și nu voi fi singurul. Politica are și ea limite peste care nu ar trebui să trecem. Vă solicit îndreptarea acestei enorme greșeli la Guvern și numirea ca Prefect de Cluj a unei persoane competente din PNL Cluj. Acest demers al meu este susținut de un număr de peste 70 de primari, viceprimari și consilieri județeni.
Numărul celor nemulțumiți de această decizie este însă infinit mai mare. Cu deosebită considerație, Alin Tise.

Numirea lui Tasnadi Szilard de la UDMR in functia de prefect al Clujului a fost decisa in urma negocierilor duse la Bucuresti intre PNL, USR si UDRM, care si-au impartit “frateste” functiile de la nivel inalt. Fostul prefect al Clujului, Mircea Abrudean, a fost mutat la Bucuresti, unde va ocupa postul de secretar general adjunct al Guvernului.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close