mariflor
gold freedom restaurant
mariflor
bosch angajeaza
alexander
centrul medical
Social si Cultura

”Prima noastra experienta Comenius” la Liceul Tehnologic “Somes “ Dej

In cadrul programului “Scoala Altfel”,  elevii Liceului Tehnologic “Somes” Dej au participat marti 7 aprilie, 2015  la o activitate deosebita dedicata primului nostru proiect Comenius “Tradition, Diversity and Acceptance”, proiect care se  apropie de sfarsit.

Scopul activitatii a fost cunoasterea diversitătii culturale si lingvistice europene în rândul profesorilor si elevilor, stabilirea de relatii interpersonale, de socializare cat si cultivarea atitudinilor pozitive între membrii grupului si a comportamentelor asertive  prin activități specifice educației nonformale

La activitate s-au inscris elevi ai liceului care au facut parte din grupul Comenius dar si elevi care au vrut sa afle mai multe despre ceea ce a insemnat acest proiect pentru  noi. Activitatea s-a desfasurat sub indrumarea d-nelor profesoare Alice Solomean si Pop Alina.

Dupa jocurile de incalzire si socializare la care au participat elevi si profesori, au fost prezentate cele mai reprezentative materiale video realizate de catre echipa de proiect.

Dupa impartirea elevilor in grupe, un moment mult asteptat  a fost prezentarea celor doua jocuri: Board- game si puzzle. Jocul Board -Game a fost realizat de grupul din Finlanda, avandu-se în vedere descoperirea de către elevi a caracterului divers al culturii europene. A fost gândit sub forma unui chestionar iar elevii participanţi au avut prilejul să descopere într-un mod inedit aspecte definitorii fiecărei ţări care au vizat cultura, istoria, geografia şi sportul.

Celalalt joc care a incitat curiozitatea si rabdarea elevilor a fost jocul de tip  puzzle, joc care a fost realizat de grupul din Spania,  reprezentand  un colaj de  imagini a tarilor participante in proiect.

Activitatea a continuat cu  exprimarea opiniilor de catre profesorii din echipa de proiect, cu privire la activitatea proiectului si impactul acestuia, dupa care a  urmat randul elevilor  care au impartasit impresii din mobilitatile la care au participat.

In final, elevii au completat  un chestionar si din parerile lor ne-am dat seama ca a fost o activitate placuta, relaxanta si destinsa, intr-o atmosfera degajata si familiala. Astfel, am petrecut cateva ore intr-un cadru mai destins si mai relaxant si  in acelasi timp am discutat  despre ceea ce a insemnat acest proiect pentru fiecare dintre noi, elevi sau profesori.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close