ActualitateBREAKING NEWSDin Oras

Prima zi cu restrictii pe pod | Soferi nedumeriti, primari nemultumiti, camioane prin camp – VIDEO

Astazi a fost prima zi in care circulatia rutiera de mare tonaj a fost restrictionata pe Podul Somesului din Dej. Inca din cursul noptii, echipaje de la Politia Locala si Nationala au fost puse in teren, in locurile prin care soferii ar fi trebuit sa devieze de la traseu pe rutele alternative. Tot in cursul noptii au fost realizate si indicatoarele rutiere, amplasate atat in Dej cat si in Ileanda, respectiv Beclean.

Traseele propuse de IPJ Cluj si aprobate de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, au starnit nemultumirile celor care peste noapte s-au trezit cu traficul greu prin localitatile lor. Primarul comunei Mica, Tiberiu Zelencz, spune ca locuintele asezate de-a lungul drumului judetean vor ceda, din cauza vibratiilor produse de autovehiculele de mare tonaj.

“Îmi cer scuze în numele celor care au luat această hotărâre pentru deranjul creat celor care au gospodăriile în vecinătatea drumului, având în vedere că pe lângă praful și zgomotul autoturismelor, acum vor fi nevoiți să se confrunte și cu camioanele cu tonaj ridicat. Îmi doresc din suflet ca aceste măsuri să nu afecteze rezistența caselor muncite cu multă trudă și sudoare de fiecare dintre noi locuitorii comunei Mica sau de părinții, bunicii sau străbunicii noștri”, a transmis primarul din Mica pe Facebook.

Nu vor avea un drum usor nici soferii care sunt nevoiti sa ajunga spre Baia-Mare, deoarece sunt deviati prin comuna Vad. Acolo insa, drumul judetean este in reparatii de aproape 3 ani, astfel ca ruta deviata este deviata la randul ei printr-un lan de porumb. Astazi, circulatia s-a desfasurat fara probleme, pentru ca in weekend camioanele aflate pe sosele sunt mult mai putine.

In hotararea Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta, transmisa mai apoi catre cel judetean, cei din Primaria Dej nu au mentionat si exceptii, astfel ca nici autobuzele Transurb nu ar avea voie sa treaca peste pod. In momentul de fata, soferii autobuzelor de transport local incalca pe propria raspundere prevederile hotararii, pentru ca, in caz contrar, nu ar avea cum ajunge cu autobuzele din autobaza aflata in zona fostului combinat, pe traseele din oras.

Contactat de Dejeanul.ro, primarul Costan Morar a declarat ca autobuzele de transport persoane sunt exceptate de la restrictia de tonaj, dar in hotarare nu este prevazut acest lucru.

 

 

Articole Similare

2 Comentarii

  1. Grija maxima pt. mediu, cetateni. Drumuri rele, ocolitoare, poluare, nervi. Avem gratis de la alesii cu multe procente.

  2. Unde este șoseaua ocolitoare a Dejului? Trebuia sa fie de mulți ani gata și atunci nu se mai ajungea la situația asta . Apropo, când va fi gata?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close