mariflor
transmixt
mariflor
bosch angajeaza
alexander
centrul medical
BREAKING NEWSDin OrasEveniment

Primăria ne dă sfaturi despre COVID, dar autobuzele din Dej arată AȘA ⇩⇩⇩ – VIDEO

Autoritatile locale din Dej le oferă locuitorilor sfaturi despre cum se pot proteja de COVID-19, ba chiar anunță că vor trimite POLIȚIA sa îi disperseze pe părinții care se îmbulzesc în fața școlilor pentru a-și aștepta copiii să iasă de la cursuri, dar…tot ele, autoritatile locale, sunt repetente la capitolul MĂSURI DE PREVENȚIE. 

Exact dupa zicala “Fă ce zice popa, nu ce face ea”, astazi, in timp ce la nivelul Primariei Dej era intrunit Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta, pentru a discuta despre explozia de cazuri de COVID-19 cu care se confrunta Dejul, autobuzele din oras erau neincapatoare pentru dejenii care ieseau de la munca si isi doreau sa ajunga acasa. Oamenii spun ca se intampla frecvent ca la orele de varf, pe cele mai aglomerate rute, cei de la Transurb sa trimita un singur autobuz, astfel ca sunt nevoiti sa se inghesuie ca sardelele in conserva.

Astazi, s-a intamplat pe Linia numarul 2, care ducea spre Dealul Florilor muncitorii din Parcul Industrial.  Desi se stia ca la ora respectiva numarul de calatori este extrem de mare, in zona a fost trimis un singur autobuz electric, de capacitate nu prea mare. Imaginile de mai jos nu prea mai au nevoie de comentarii, dar este clar ca pericolul de raspindire COVID-19 in astfel de conditii este extrem de mare.

Reprezentantii Primariei Dej spun ca oamenii au urcat in numar mare in autobuzul respectiv, de curiozitate, nu de nevoie, pentru ca exista un al doilea autobuz care sa ii preia.

“Azi, 2 octombrie, ora 15:10, pe Linia nr.2 de transport în comun au fost alocate 2 autobuze, unul electric, nou și unul vechi, acestea fiind suficiente pentru transportul în siguranță al călătorilor la acea oră, însă călătorii, din curiozitate (întrucât doar de cca o săptămână am introdus și autobuzele electrice) s-au urcat mai mulți în autobuzul electric, fapt ce a condus la situația neplăcută semnalată de dvs. Ca măsură de prevenire a acestui tip de comportament al călătorilor, azi, în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență am adoptat, printre alte măsuri, și pe aceea a intensificării acțiunilor de verificare a respectării măsurilor de distanțare fizică, purtarea măștii și dezinfectarea mâinilor în mijloacele de transport în comun, aceste acțiuni urmând a fi realizate de Poliția Națională și Poliția Locală”, a transmis viceprimarul Teodora Muncelean.

Va reamintim faptul ca, astazi, Dejul a depasit incidenta de 1,6 cazuri de COVID la 1000 de locuitori, lucru care a “trimis” orasul in SCENARIUL GALBEN, scenariu in care se analizeaza o posibila reinchidere a localurilor de alimentatie publica. In cazul in care trendul cazurilor este ascendent si ajunge la 3 cazuri la mia de locuitori, exista posibilitatea carantinarii intregului oras. (CLICK AICI PENTRU DETALII )

Oricum, cazul de la Transurb nu este singular, Dejeanul.ro prezentand in trecut alte doua situatii identice, una dintre ele tot pe aceasta ruta, la inceputul pandemiei:

PANDEMIA in viziunea Transurb DEJ: Calatorii ca sarmalele in autobuze – VIDEO

TRANSURB loveste din nou | Pensionari inghesuiti ca oile intr-un autobuz – VIDEO

Articole Similare

Un Comentariu

  1. Mergeți și cu celelalte ca nu așteptați sa vina următorul asa va place sa va înghesuiți și sa dați vina pe instituție nesimțire curată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close