publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWSDin Oras

Primarii pot decide daca PIEȚELE rămân DESCHISE | Vezi in ce conditii

Pentru a se evita raspandirea noului coronavirus, pe langa alte restrictii, autoritatile centrale au decis ca incepand de maine sa fie inchise si pietele agroalimentare, lucru care ar insemna insa aproape falimentul pentru unii comercianti. Astfel, autoritatile s-au razgandit si au anuntat ca unele piete vor putea ramane deschise, daca respecta toate masurile sanitare, iar primarii acestor localitati vor fi nevoiti sa ia astfel de masuri.

Astfel, catre prefecturile din intreaga tara a fost trimisa o dispozitie a premierului si a sefului MAI, prin care li se cere acest lucru.

“Comunicați astăzi primarilor de orașe și municipii (sau comune care au organizate piețe agroalimentare) sa ia măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor autohtoni, astfel:

– acolo unde sunt piețe închise si se pot rabata pereții să se organizeze urgent pentru a le deschide în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020).

– acolo unde nu se pot deschide să scoată mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile publice, pe alei, sau pe străzile din proximitatea piețelor, dar să restricționeze accesul auto în spațiile respective.

– acolo unde nu există nici această posibilitate să organizeze Piețe agroalimentare volante in aer liber pe alte amplasamente, anunțate în prealabil producătorilor agricoli autohtoni și cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale”

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close